Ukategorisert

Selger aksjer i Statoil ASA

Statens eierandeler i Statoil er nå 77,1 prosent. Fortsatt er det mulig å selge seg ytterligere ned. Stortinget har gitt regjeringen fullmakt til å redusere den statlige eierandelen i Statoil ASA til 2/3. Det er altså fortsatt en del å gå på for statsråden.

Olje- og energidepartementet solgte tirsdag 100 millioner aksjer i Statoil ASA gjennom et såkalt blokksalg etter stengetid på Oslo Børs. Dette tilsvarer 4,6 prosent av aksjene i selskapet, og staten vil etter salget ha en eierandel i Statoil ASA på 77,1 prosent, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

For en liberalist er det gledelig at staten reduserer sin eierandel, men det er mye å gå på ennå. Det bør ikke være et stort poeng for staten å sitte på nesten 80 prosent av aksjene i Statoil. Derfor bør olje- og energiminister Thorhild Widvey ta nye initiativ for ytterligere salg.

Gårsdagens salg vil bidra til økt fri flyt i aksjen, som er viktig for å sikre at verdivurderingen av Statoil er på linje med sammenlignbare selskaper.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer