Ukategorisert

Folkebevegelsen mot tidlig-jul

Ingen forbud bør vedtas. Næringen må selv få bestemme hvordan butikkene skal drives uten politisk innblanding.

Sogneprest i Landvik i Grimstad, Tom Martin Berntsen, ønsker en folkebevegelse mot for tidlig jul, melder NRK Sørlandet. Flere butikker er allerede i gang med juleutstillinger og julesalg, og Berntsen mener dette er et dårlig produkt av konkurransesamfunnet.

Skribenten har respekt for Berntsen sitt standpunkt om nei til kommersialiseringen av julehøytiden. Som forbruker kan han være med på å påvirke tilbud og etterspørsel, gjerne gjennom en folkebevegelse slik han tar til ordet for. Likevel bør det være en frihet for butikkene å markere julen slik de selv ønsker. Som forbrukere kan vi mislike det, vi kan gjøre ulike markeringer, men vi må aldri forby bedriftenes muligheter til å drive slik de selv ønsker. Som forbruker har vi frihet til å velge å ikke handle julegodterier, julegaver eller julepynt i oktober måned. Frihetene går begge veier på dette området.

Det er mange år siden julen mistet sitt egentlig innhold. Kommersialiseringen og sterke familietradisjoner har for lengst tatt over for kirkens sitt budskap. Det er tvilsomt om en folkebevegelse mot tidlig-jul kan endre dette.

Tags:

Mest lest

Arrangementer