Ukategorisert

Staten trenger ikke å eie bygningene

Nasjonalbiblioteket på Solli Plass, Oslo Havnelager, Tollboden, Politidirektoratet og Postgirobygget er noen av bygningene som Entra Eiendom har ansvaret for. Staten kan godt selge seg ut av Entra, men forbli leietaker i selskapets bygg.

Eiendomsgiganten Entra er har i dag bare en eier, nemlig staten. Regjeringen ønsker å selge seg ned i selskapet, men deler av opposisjonen er imot delprivatisering av selskapet. Aps Olav Akselsen kaller salgstanken idioti, i følge Dagsavisen.

Det bør ikke være en statlig oppgave å sitte på en enorm eiendomsmasse, selv om det gjøres gjennom egne selskap. Eiendomsmarkedet bør styres av private der staten er en leietaker på lik linje med andre. Staten trenger ikke å eie bygningen Politidirektoratet er i, selv om det er en statlig oppgave å drive politi – og lensmannsetaten.

Staten bør ikke drive med eiendomsvirksomhet. Derfor staten selge seg helt ut av Entra Eiendom. På den måten vil politikerne sette grenser for politikken, og eiendomsmarkedet blir regulert av tilbud og etterspørsel.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer