Ukategorisert

Toll, moralisme og kinky sexleketøy

De som tror statens ulike former for pengeutpressing av folket foregår uten pinlige episoder, kan lære litt av et hverdagseksempel…

Noen av oss liker å handle på internett. Dette gjelder særlig produkter av privat karakter, slike som man ikke har lyst til å gå inn i nærbutikken å kjøpe. Utvalget er i tillegg også mye bedre når man kan handle fra hele verden.

På sidene jeg handlet på, stod det selvsagt noe om at lokale toller kom i tillegg dersom jeg bodde utennom EU-området, men slikt legger man da ikke så stor vekt på når hodet er tomt for blod og hjertet fullt av frihetlige tanker om en verden uten nasjonalstater.

Det gikk en drøy uke og så fikk jeg et brev i posten. Fortolling! Posten tilbød seg å fortolle pakken som ifølge følgeseddelen inneholdt «sexleketøy». Selvsagt mot et sinnsvakt gebyr, vi snakker jo om Posten! Alternativt kunne man fortolle det selv på nærmeste godssenter hos posten.

Jeg takket fanden for at jeg ikke lenger bor i en liten sørlandskommune og dro ut til det litt mer anonyme Alnabru i Oslo. Joda, der måtte dokumentene forevises i fire skranker, inkludert følgepapirene der detaljene om det kinky innholdet stod svart på hvitt. Antar at de fikk noe å snakke om i lunchen den dagen…

Pinlige øyeblikk, selv for en lite sjenert sjel. Staten svinger alltid moralismens pisk i den andre hånden når de krever inn penger i den ene. For penger skulle de også ha. Ca 600 kr, ikke inkludert min dyrebare tid.

Budskapet som jeg vil ha frem: Skatt er formynderi, ikke bare økonomi! Det tvinger mennesker til å trekke sitt privatliv ut av det private rom og inn i den statlige, offentlige sfæren. Selv de av oss som liker å ha det private privat.

Om historien er sann eller diktet opp? Noe skal man alltid overlate til den enkelte leser sin fantasi… Problemstillinger er uansett reell!

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer