Ukategorisert

Halvorsens sanne ansikt

Av og til blir en politiker avslørt i faktafeil. De hederlige innrømmer blemmen. Krisin Halvorsen er ikke blant dem.

I VG i går hadde hun er stort utspill i VG med overskriften – Clemet jukser. Hun beskylder Clemet for å å velge de tallene som passer henne best.

Striden handler om antall elever pr lærer i skoleverket. Clemet bruker tallet 12 elever pr lærerårsverk. Kristin Halvorsen og SV bruker tallet 21 elever pr lærer.

Halvorsen har sine tall fra Utdanningsforbundets statistikk-ekspert Paul Erik Karlsen. I dagens VG innrømmer Karlsen at han hadde gjort en regnetabbe. Det mest riktige tallet er 14, noe han har kommet frem til sammen med en fra Utdanningsdepartementet.

Det er lov å regne feil, slikt skjer. Karlsen innrømmer dette på en ærlig og grei måte, det fortjener han ros for. Halvorsen ser derimot ingen grunn til å beklage sitt utspill. Det er bra at vi får se hva slags intellektuell ærlighet hun er laget av…

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
15 years ago

Halvorsen er ikke nødvendigvis en person man liker

Anonym
Anonym
15 years ago

Halvorsen er en udugelig politiker og vil forbli det helt til hun radikalt skifter syn på samfunnnet.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
  • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
    Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?