Ukategorisert

IKEAS frihet er viktigst

Bedriftene må selv få friheten til å bestemme hvordan de vil legge opp informasjonen om bedriften og varene som selges. Også IKEA må få denne friheten uten at statsministeren, VG eller andre reagerer.

I følge VG er det ikke mulig å finne mange kvinner som skrur sammen møbler i bruksanvisningene til giganten IKEA. Statsministeren reagerer på dette, og Bondevik mener IKEA må skjerpe seg.

Det kan finnes mange grunner til IKEAS strategi om å velge menn i bruksanvisningene. Strategier som bedriften må få velge, uten at topp-politikerne krever endringer. Det er nesten så det lyser lovendringer av uttalelsen til Kjell Magne Bondevik. Han bør i likhet med liberalister respektere bedriftenes frihet til selv å velge. Det går ikke utover andres frihet at IKEA bruker menn i brosjyrene.

IKEA og andre bedrifter må ha friheten til å velge de strategiene de syns er best. Hvis menn fungerer tilfredsstillende for IKEA, da skulle det bare mangle at de velger menn til å skru sammen møbler i bruksanvisningene.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
NN
NN
16 years ago

Noen glemte å nevne hvorfor IKEA bare har menn som skrur, en liten men interessant detalj:

«Daily Verdens Gang quoted an IKEA spokeswoman as saying: “We have to take account of cultural factors. In Muslim countries it’s problematic to use women in instruction manuals.”»

VamPus
16 years ago

Grunnen til at de bare bruker menn er vel for å inspirere gutta til å faktisk bruke bruksanvisningen. Det er som kjent ikke menns store styrke.

Forøvrig kan vi jo være glade for at Bondevik prioritere slike saker, vi kan jo håpe at han dermed ikke rekker å fucke opp noe som faktisk er viktig…

http://vampus.blogspot.com/

Fra arkivet