Ukategorisert

Et dristig løfte

Sosialistisk Venstreparti lover færre ledige. Øystein Djupedal lover at arbeidsledigheten vil gå ned dersom SV kommer i regjeringsposisjon.

Utspillet kommer i forbruker.no.

Hvis noen lurer på hvorfor folk flest tviler på politikerne, er det slike utspill og løfter som er hovedgrunnen til det. Ingen politikere kan love redusert arbeidsledighet uten at noen viktige grep gjøres. Selvsagt kan SV gjøre grep, for eksempel å ansette flere titusen av arbeidsledige i offentlig sektor, men dette vil på sikt skape økt arbeidsledighet fordi skatter og avgifter må økes.

Hvis dette utspillet er forberedelsene til årets valgkamp, da gruer skribenten seg. Er det slike luftige svev som venter velgerne da kan det bli mer sirkus enn en politisk kamp om stemmene. Ingen kan love en sterk redusert arbeidsledighet. Først og fremst fordi ingen ønsker å ta de nødvendige grepene. Dessuten er Norge en liten aktør i en globalisert verden. Mange av våre rammevilkår bestemmes av helt andre enn norske stortingspolitikere.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Trond Wathne Tveiten
16 years ago

I samme annledning kunne du jo nevne ungdomsgarantien til AUf som jeg faktisk tror de har fått sitt kjære moderparti med på.

Ole Bergesen
Ole Bergesen
16 years ago

Det er ikke noe problem å redusere antall arbeidsledige, det er bare å heve kravene for å motta dagpenger. Det er nok av ledige jobber.

Mest lest

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.