Ukategorisert

Et dristig løfte

Sosialistisk Venstreparti lover færre ledige. Øystein Djupedal lover at arbeidsledigheten vil gå ned dersom SV kommer i regjeringsposisjon.

Utspillet kommer i forbruker.no.

Hvis noen lurer på hvorfor folk flest tviler på politikerne, er det slike utspill og løfter som er hovedgrunnen til det. Ingen politikere kan love redusert arbeidsledighet uten at noen viktige grep gjøres. Selvsagt kan SV gjøre grep, for eksempel å ansette flere titusen av arbeidsledige i offentlig sektor, men dette vil på sikt skape økt arbeidsledighet fordi skatter og avgifter må økes.

Hvis dette utspillet er forberedelsene til årets valgkamp, da gruer skribenten seg. Er det slike luftige svev som venter velgerne da kan det bli mer sirkus enn en politisk kamp om stemmene. Ingen kan love en sterk redusert arbeidsledighet. Først og fremst fordi ingen ønsker å ta de nødvendige grepene. Dessuten er Norge en liten aktør i en globalisert verden. Mange av våre rammevilkår bestemmes av helt andre enn norske stortingspolitikere.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Trond Wathne Tveiten
17 years ago

I samme annledning kunne du jo nevne ungdomsgarantien til AUf som jeg faktisk tror de har fått sitt kjære moderparti med på.

Ole Bergesen
Ole Bergesen
17 years ago

Det er ikke noe problem å redusere antall arbeidsledige, det er bare å heve kravene for å motta dagpenger. Det er nok av ledige jobber.

Fra arkivet