Ukategorisert

Må få tjene penger på skoledriften

Friskoleloven er på mange felt viktig og riktig, men det er ulogisk at de som driver en skole ikke får ta ut utbytte.

Liberaleren kom med gratulasjoner når Friskoleloven ble vedtatt. Med denne loven kom den største skolereformen til Samarbeidsregjeringen i havn. Nå bør regjeringen videreutvikle skolepolitikken, og det bør bety at skoleeierne får ta ut utbytte, noe loven ikke tillater i dag.

Det er blant annet Unge Høyre, Hordaland Høyre og Stavanger Høyre som vil gi friskoler lov til å ta ut utbytte av driften. Statsråd Kristin Clemet er dessverre ikke enig. Av en eller annen grunn ønsker hun ikke store endringer.

Tilhengerne av utbytte kan stille to sentrale spørsmål til skeptikerne. Sannsynligvis vil Clemet & co være svar skyldig.
Hvorfor skal er det lov å tjene penger på eldreomsorg, men ikke på skole?
Hvem og hvor mange vil bruke ressurser på å starte skoler når det ikke er mulig å tjene penger?

Denne debatten kommer opp på Høyres landsmøte neste helg. Skulle tilhengerne vinne frem vil det være første steg på å videreutvikle den største og viktigste skolereformen Samarbeidsregjeringen fikk i havn. Skulle Kristin Clemet få flertall for sitt syn legges debatten død. Det vil være svært beklagelig.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer