Ukategorisert

Frihet for reklame

Skolene må få større valgfrihet i driften, også når det gjelder spørsmål om reklame og sponsing.

Kristin Clemet lager nå en veileder for hvordan skoler kan håndtere reklame og sponsing, skriver Aftenposten. Fremtiden i våre hender ønsker et forbud, et forslag Liberaleren ikke støtter.

Det er positivt at skolene inngår avtaler med næringslivet om sponsing, reklame og partneravtaler i grunnskolen. Det gir skolene økte ressurser som i all hovedsak går tilbake til elevene i form økt lærling eller sosiale tiltak. Eksempelet på flott samhandling mellom skolen og næringslivet finnes i Nordvågen der elevene står bak arrangementet Nordvågen en fiskerimesse verdt. Et forbud vil ta livet av slike arrangement.

Skolene, både private og offentlige skoler, må få mer frihet over driften. Dette innebærer også full frihet angående ulike avtaler med næringslivet. Fiskerimessen i Nordvågen er et glimrende eksempel på hvordan det kan gjøres.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer