Ukategorisert

Lite nytt fra Bush

Bortsett fra at anslagene for helseregningen fra Irak-krigen er foredoblet var det lite nytt president George W. Bush kom med i nattens tale.

Presidenten angrer ikke på krigen. Han lovet at USA skulle fullføre jobben. Styrkene skulle bli der til Irak var klar til å overta oppgaven selv. Mildt sagt, lite nytt, lite selvkritikk og ingen nyheter som bærer løfter om en rask avslutning av operasjonen i Irak.

Bush-administrasjonen sliter på hjemmebane på grunn av Irak-krigen. Et flertall mener det var feil å invadere Irak, noe som er i tråd med standpunktet til flere av oss som skriver på Liberaleren. Det bør snart komme sterke reaksjoner på prisen krigen har gitt.

Foruten de menneskelige tapene blir det anslått at krigføringen i Irak hittil har kostet amerikanske skattebetalere nærmere 2.000 milliarder kroner. Det skal være god grunn i seg selv til å reagere. Synd Bush ikke kom noe av kritikken i møte i nattens tale.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
Heidi
16 years ago

Hvis presidenten hadde angret på krigen og sagt at han skulle trekke ut styrkene, så kunne han jo like gjerne latt Kerry blitt president.

For det er sikkert innmari smart å la den demokratisk valgte regjeringen i Irak i stikken nå. Si at alle soldatene skal hjem til jul, så får terroristene en dato å forholde seg til – så slipper de å brenne av så mye ressurser nå mens amerikanerne fortsatt er der. Enig at det er litt dumt å ikke la dem få planlegge ordentlig..

Lurer på hvor mye 2. verdenskrig kostet skattebetalerne. Hmm. Var det verdt det?

Tomas
Tomas
16 years ago

Enig med Heidis innlegg.

Jeg tror det på lang sikt vil koste USA mer å trekke ut styrkene sine for tidlig, enn det det koster å ha dem utplassert der nå.

Tomas
Tomas
16 years ago

Enig med Heidis innlegg.

Jeg tror det på lang sikt vil koste USA mer å trekke ut styrkene sine for tidlig, enn det det koster å ha dem utplassert der nå.

Jørn-V Sørensen
Jørn-V Sørensen
16 years ago

Har ikke Liberaleren sin redaksjon fått med seg at Irak-krigen har gitt endel positive ringvirkninger i regionen?

USAs utenrikspolitikk i Midt-Østen med Bush som president har etter min mening vært meget bra.

http://www.civita.no/civ.php?mod=news&cat=15&id=121

Pleym
Pleym
16 years ago

Ingen tvil om at det skjer noe positivt når det gjelder demokratiutvikling. Men det er altfor lite, for sakte – og det er slett ikke sikkert at det er Bush sin fortjeneste.

Snarere er det en fare for at grobunnen for terrorvirksomhet har øket gjennom Bush-regimets virkomhet i regionen.

Fra arkivet