Ukategorisert

Bokomtale: European Dawn – After the Social Model

Dette er en rykende fersk utgivelse fra Timbro/Stockholm Network. Her tar Johnny Munkhammar for seg problemer som Europa i stadig økende grad står overfor: Lav vekst, høy arbeidsledighet, liten reformvilje hos politikerne…

Hans poeng er at det nettopp er sentrale deler ved «den europeiske modellen» det er noe galt med. Han viser hva som må gjøres, og hvorfor. En bok å bli klokere av.

European Dawn – After the Social Model
Timbro/Stockholm Network 2005
Johnny Munkhammar
150 kr.

«At a time when many European countries are paralyzed by government intervention, Mr. Munkhammar shows why market-based reforms can increase both economic efficiency and social benefits.» – Alain Madelin, tidligere finansminister i Frankrike. «There is a vital need to persuade Europeans that market-based reform is in their own interests, not some fiendish American-imposed plot. This book will play an important role in meeting that need.» – Bill Emmot, redaktør i The Economist.

Det er vel en skjebnens ironi at denne utgivelsen kommer omtrent samtidig med at Norge har fått en ny regjering der ord som «fornyelse» og «privat» er som skjellsord å regne. Boken kan kjøpes fra Bauta bøker.

Av Hårek Hansen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer