Ukategorisert

Engasjer deg i prosessene

Valgdagen for fylkestingsvalget og kommunestyrevalget er fastsatt. Det blir valg i Norge mandag 10. september 2007.

I en del kommuner vil det også være mulig å avgi stemmer søndag 9. september, men dette avgjøres lokalt. I tillegg blir det forhåndsstemmegivning på vanlig måte.

Vær aktiv
Fastsetting av valgdagen betyr at partiene starter planlegging av nominasjonsprosessen, programprosessen og valgkampen. De som vil påvirke utviklingen lokalt bør engasjere seg i de ulike prosessene. Uten et liberalt engasjement vil de fleste lokalsamfunn forbli sosialdemokratisk også i neste periode.

Liberalistiske høyrefolk, liberalistiske venstrefolk og liberalistene i Fremskrittspartiet bør bidra aktivt i både nominasjons – og programprosessen. Det er gjennom en aktiv innsats at sjansene er størst for at liberale saker slår igjennom i lokaldemokratiet. Et par liberalistiske representanter i kommunestyret som følger et liberalt program er definitivt bedre enn ingen representasjon. Derfor denne oppfordringen om engasjement i prosessene som partiene skal igjennom det neste året.

Medlemmene har mye makt
Medlemmene i et lokalparti eller lokalforening har svært mye makt. I dag er engasjementet i mange parti på et lavmål. Gjennom litt innsats kan noen liberalister påvirke både kommune – og fylkestingslisten på en positiv måte. Det samme gjelder partienes programbehandling.

Det hadde vært tøft om det var liberalister som satte de store sakene om frihet, kommunalt selvstyre og effektivisering i offentlig sektor på sakskartet i neste års valgkamp. Dette er mulig, men det krever engasjement det neste året. Er du villig til å ofre tid og ressurser på politikk, kan det bety mye for ditt lokalsamfunn den neste perioden.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer