Ukategorisert

En absurd situasjon

SAS Braathens måtte i dag møte i Oslo Tingrett fordi de solgte flybilletter for billig.

I 2004 prøvde selskapet Coast Air å ta opp kampen med SAS Braathens på strekningen Oslo – Haugesund. Det gikk dårlig, og etter vel en måned måtte Coast Air gi opp.

Saken var imidlertid ikke ferdig. Konkurransetilsynet gransket saken, og mente at SAS hadde solgt sine billetter for billig, slik at Coast Air hadde blitt presset ut av ruten. Tilsynet ga SAS et gebyr på 20 millioner kroner, som flyselskapet nektet å godta, og dermed havnet saken i retten.

Som regel klager politikerne over at prisene har blitt for høye, og vedtar håpløse tiltak som skal «stoppe priskarusellen» eller «gjøre det mulig for vanlige folk å (fyll inn)». Her er det altså omvendt, politikerne mener at prisene var for lave, og som straff skal SAS få betale til staten mellomlegget mellom prisen de tok og den prisen de burde ha tatt!

Hva med alle andre selskaper som selger produkter billig? Burde ikke IKEA betalt noen hundre millioner til staten fordi de forsyner norske forbrukere med billige møbler, og dermed ødelegger for sine konkurrenter? Burde ikke REMA betale en milliard fordi de har lave priser? Burde ikke alle som har har suksess dele sine overskudd med de som har dyre, dårlige produkter?

Jo. Det kalles sosialisme, og Norge er smittet.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer