Ukategorisert

Fra nyhetene 02.09.06

Liberaleren har lest dagens aviser, og funnet mange kritikkverdige forhold i det offentlige

Tap får ingen konsekvenser
Dagens Næringsliv (papir) melder at det statlige bistandsfondet Norfund har tapt 300 millioner kroner. Administrerende direktør har feilinformert styret, men han får fortsette i selskapet med lønn og pensjon på til sammen 1,9 millioner kroner per år.
Liberaleren: Dette er galskap. En person som gjør en dårlig (på grensen til kriminell) jobb må få sparken, selv om han jobber i staten. Og hvorfor skal staten investere våre penger i risikable prosjekter i utlandet? Legg ned fondet, del ut tilgjengelige midler til innbyggerne, så kan vi selv bestemme hvordan vi vil spare eller bidra til utvikling.
———

UD bygger dyrt?
Utenriksdepartementet er på flyttefot. UD har visstnok dårlig plass, og vurderer å bygge et prestisjebygg på Vestbanen. Antatt byggekostnad for 40.000 kvadrat er 1,5-2 milliarder. Bare tomten vil koste 400-450 millioner kroner i og med at området er blant byens dyreste.
Liberaleren: Heller enn å flytte for å få plass til flere kontorer bør UD starte med å sparke ansatte slik at de kan greie seg med de lokalene de har, eller helst mindre. Nødvendig statsadministrasjon bør ligge utenfor bykjernen, det er ingen grunn til at skattebetalerne skal betale dyrt for at byråkratene skal få kort vei til sine fine restauranter i lunsjen.
———

Ja til regler som forbyr politikerne styreverv i selskaper kommunene eier
Andre Dahl foreslo denne uken et forbud mot at politikere kan sitte i styrene i kommunalt eide selskaper. Åslaug Haga er åpen for å vurdere slike regler.
Liberaleren: Slike regler er positivt og kan stoppe sammenblanding av roller, ansvarsfraskrivelse og korrupsjon. Men, slike regler vil ikke løse det egentlige problemet, nemlig kommunale selskaper. Det finnes ingen gode grunner til at kommunene skal lage en masse aksjeselskaper og kommunale foretak. Dersom en kommune skal drive med noe kan den drive med det innenfor sin vanlige kommunale virksomhet. Da blir forhold oversiktlige og ansvaret plassert der det egentlig ligger, hos administrasjonen og de folkevalgte.
———

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer