Ukategorisert

Sylvia Brustad vil bestemme menyen

Helse – og omsorgsministeren vil bestemme hva som er sunt og hva som er usunt for forbrukerne. Derfor var ledelsen i de fire store matvarekjedene innkalt til statsråd Sylvia Brustad i dag.

På dagsorden sto blant annet merking av matvarer og pris på sunne og usunne produkter. Det var på møtet bred enighet om å etablere et samarbeid for å finne gode løsninger på hvordan fremme sunne og gode matvarer til forbrukerne, ifølge en pressemelding fra Helse – og omsorgsdepartementet.

Liberaleren skriver dessverre enighet om en del målsetninger fordi vi ikke tror politikerne kan bestemme hva som er sunt eller usunt. Menneskene er forskjellig, og det som er sunt for noen vil være usunt for andre. Det er umulig å lage en felles mal for hvordan oppnå et sunt liv, slik som Sylvia Brustad tydeligvis ønsker.

Inntak av mat, drikke eller andre stoffer er et privat ansvar, verken mer eller mindre. Liberaleren frykter det kommer til å bli stor oppmerksomhet om politikernes innblanding i folks matvaner de neste årene.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Sandal
Erik Sandal
15 years ago

Se kommentarer til foregående tema!

Magnus Olafsen
15 years ago

Problemet er ikke at det er usunne matvarer i butikene, men at det er for dyrt å spise sunt, og dette skyldes landbrukspolitikken, som tar mer sikte på å beskytte norsk landbruk mot billigere og bedre landbruksprodukter fra utlandet, enn å tilby forbrukerne sunn mat til lavere priser.

Anne Siri Koksrud
Anne Siri Koksrud
15 years ago

Dette er jo en ond sirkel. Staten bestemmer hvordan helsetilbudet skal se ut. De har monopol på behandling og reaktive tiltak. Ettersom oppfattelsen er at «Staten tar ansvar i etterkant» sprer selvsagt også oppfatningen seg om at «Staten må ta ansvar i forkant». Og så ender vi opp med rigide systemer tilpasset en ikke-eksisterende gjennomsnittsperson. Vi får en enda større skjevfordeling enn før, fordi de svakeste ikke klarer å rope høyere enn de store massene, og de store massene stemmer frem tiltak som støtter dem. Hvorfor i pokker noen er interessert i at staten forbyr eller påbyr mat eller matgrupper,… Read more »

Anne Siri Koksrud
Anne Siri Koksrud
15 years ago

«de store massene stemmer frem tiltak som støtter dem SELV» skulle det være.

Beklager, jeg er ikke helt venn med tastaturet i dag.

Fra arkivet