Ukategorisert

Sylvia Brustad vil bestemme menyen

Helse – og omsorgsministeren vil bestemme hva som er sunt og hva som er usunt for forbrukerne. Derfor var ledelsen i de fire store matvarekjedene innkalt til statsråd Sylvia Brustad i dag.

På dagsorden sto blant annet merking av matvarer og pris på sunne og usunne produkter. Det var på møtet bred enighet om å etablere et samarbeid for å finne gode løsninger på hvordan fremme sunne og gode matvarer til forbrukerne, ifølge en pressemelding fra Helse – og omsorgsdepartementet.

Liberaleren skriver dessverre enighet om en del målsetninger fordi vi ikke tror politikerne kan bestemme hva som er sunt eller usunt. Menneskene er forskjellig, og det som er sunt for noen vil være usunt for andre. Det er umulig å lage en felles mal for hvordan oppnå et sunt liv, slik som Sylvia Brustad tydeligvis ønsker.

Inntak av mat, drikke eller andre stoffer er et privat ansvar, verken mer eller mindre. Liberaleren frykter det kommer til å bli stor oppmerksomhet om politikernes innblanding i folks matvaner de neste årene.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer