Ukategorisert

Liten medfølelse med RadiOrakel

I forbindelse med politiets razzia mot Blitz–huset før helgen, ble lokalene til nærradioen RadiOrakels redaksjon også rammet. Sympati? Ingen.

Både presseforeningens generalsekretær og andre var visstnok ute og kritiserte politiet. Det skal gode grunner til om politiet skal trenge seg inn i redaksjonslokalene i en mediebedrift. Det gir assosiasjoner til land vi helst ikke liker å sammenligne oss med. Og til en ikke altfor fjern fortid her til lands.

I dette tilfellet var det jo ikke knebling av media eller trakassering for meningers skyld som fikk politiet innom RadiOrakel. Det var selve lokaliseringen.

RadiOrakel har som nevnt tilholdssted i Blitz-huset, Pilestredet 30. En kommunal eiendom for tiden (de siste 25 år) okkupert av voldsutøvende elementer. Når politibiler er forsøkt påtent, over 200 personer er anholdt på grunn av vold er det kanskje ikke så rart at hovedkvarteret til en slik bande blir gjennomgått og undersøkt av politiet? RadiOrakel bør ta naboskapet inn over seg før de klager over at politiet gjør jobben sin.

Ingen skal påstå at ikke denne radioredaksjonen ikke har hatt god tid til finne seg lokaler der nabolaget ikke medfører politirazziaer. 25 har huset vært okkupert. Voldsutøverne på Blitz har vært forsøkt kastet ut mange ganger, men har alltid klart å true politikerne til retrett. Og det er slett ikke første gang politiet har hatt razzia der. Som regel må det massearrestasjoner til – gjerne i forbindelse med massiv voldsutøvelse under påskudd av politisk demonstrasjon til – før politiet uten fare for eget liv og helse kan gjennomføre razziaer.

Hvis målet hadde vært nettopp radioredaksjonen ville Liberaleren støttet RadiOrakel i en protest mot politiet. I dette tilfellet bør radioredaksjonen rette skytset mot sine naboers gjøren og laden. Det er der ansvaret ligger for at razziaen overhodet fant sted.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
15 years ago

Enig. Selv om jeg ikke støtter det Blitz driver med, så er dette uakseptabelt.

Hans Andreas Starheim
Hans Andreas Starheim
15 years ago

Per Aage, du skriv mykje bra, og sjølv om eg slett ikkje alltid er einig med deg, så pleier du i alle fall å argumentere på ein prinsippfast og edrueleg måte for dine standpunkt. Derfor les eg jamnleg Liberaleren.no, og set pris på dine innlegg. Men det er tydeleg at du går litt i vranglås når det gjeld Blitz. Det er greit å argumentere for å kaste ut Blitz, men det kler ikkje liberale menneske å føre korstog. Prøv å heve deg litt opp frå din eigen fastlåste posisjon, og les ditt eige innlegg med meir objektive auge. Dette held… Read more »

Per
Per
15 years ago

100% enig med Pleym.

Hvis man skal leve alternativt, hvorfor mener man da samtidig at det er andre som skal tvinges til å betale for dette?? Blitz-gjengen er intet annet enn snyltere og parasitter…

Anonym
15 years ago

Jeg synes noen ganger det er akseptabelt at mennesker i ekstrem desperasjon tyr til vold, men Blitz er helt klart ikke i den situasjonen. Ingen i Norge er det.

Fra arkivet