Ukategorisert

Personvalg i Oslo

Dersom liberalister i Oslo stemmer på de samme personene på tvers av partigrenser, er det mulig å påvirke hvem som kommer inn i bystyret. Liberaleren har satt opp en liste med kandidater fra ulike partier som du bør stemme på.

Alle de borgerlige partiene i Oslo har kandidater på listene med svært ulike politiske sympatier. Alt fra rendyrkede liberalister til brunrøde og grønnrøde mennesker stiller til valg. Det spiller en rolle hvilke kandidater som blir innvalgt, med tanke på bystyrets profil, men også med tanke på interne maktforhold i de ulike partiene.

Ved kommunevalg er det mulig å påvirke personvalget, selv i en by som Oslo, dersom flere stemmer likt, spesielt dersom liberalere fra ulike partier også gir slengere til gode kandidater på andre lister. Liberaleren har laget en liste med 14 kandidater etter å ha pratet med et titalls liberalister i ulike partier. Utvalget kan selvsagt diskuteres. Noen vil sikkert savne navn, og andre vil stusse over at noen er med på listen. Vi mener imidlertid at listen utgjør en god helhet, både med tanke på politisk innhold og med tanke på kandidater som kan bli innvalgt.

Vår oppfordring er at alle lesere av Liberaleren som tar seg bryet med å stemme, uansett hva de stemmer, fører opp personstemmer til alle disse kandidatene. Med tanke på å påvirke bystyrets sammensetning er det faktisk mye viktigere at du tar med alle disse 14 personene enn hvilket parti du velger å stemme på.

Gjennom felles stemmegivning kan vi påvirke hvem som kommer inn i Oslo bystyre. Stem på disse 14 kandidatene:

Fremskrittspartiet:
– Jøran Kallmyr
– Kristian Norheim
– Mazyar Keshvari
– Cecilie Brein
– Ulf Stigen
Høyre:
– Kjell Omdal Erichsen
– Torbjørn Furulund
– Ola Kvisgaard
– Jon Ole Whist
Venstre:
– Audun Rødningsby
– Monica Tjelmeland
– Sverre Molandsveen
– Christoffer Torris Olsen (erstatter Eyvind Nikolaisen)
Kristelig Folkeparti:
– David Hansen

Oppdatert torsdag 6. september 2007 kl. 16.55.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer