Ukategorisert

Ingen grunn til å stole på Osenbanden

Denne artikkelen har Liberalerens redaksjon vært uenige i, men skribenten publiserer artikkelen etter at NRK har sluppet den uredigerte versjonen i en sak som førte til at Toril Fiskerstrand trakk seg fra alle sine verv i Oslo Høyre.

For ordens skyld minner skribenten om at han er medlem av Høyre, men det er ikke grunnen til forsvaret av Toril Fiskerstrand. Liberaleren har vært kritisk til Osenbanden ved flere anledninger, og den kritikken burde ha vært fremmet da Toril Fiskerstrand tilsynelatende dummet seg ut. Originalartikkelen, som ikke kom på trykk, ble skrevet klokken 22:10 onsdag 5. september.

Det er flere grunner til at artikkelen ikke ble publisert. Først og fremst ville ikke Liberaleren fremstå som en forsvarer av slike holdninger. Ordene som Fiskerstrand bruker kolliderer med det samfunnet vi så sterkt ønsker. Redaktør Per Aage Pleym Christensen skriver mye om det i artikkelen Det skjulte grumset, en artikkel som ble publisert dagen etter at denne saken eksploderte i media.

Originalartikkelen – ingen grunn til å stole på Osenbanden
Redaksjonen er helt sikkert opphisset etter endelig å ha ”avslørt” politikere langt til høyre for en av de profilerte programlederne, Are Sende Osen.

Oslo Høyres Toril Fiskerstrand har dummet seg ut. Hun har kommet med påstander som er uforenelig med Høyres program og menneskesyn. Det er likevel grunn til å minne om at innslaget ble sendt i Osenbanden, et magasin Liberaleren overhode ikke stoler på.

Osenbanden hadde sin første sending 10. april 2006. Liberaleren kalte den første sendingen Et dårlig radioprogram. Etter at redaksjonen har sluttet å markedsføre seg som et aktualitetsmagasin, har inntrykket av Osenbanden forbedret seg noe, men programmet har i stor grad fremstått som useriøst. Ofte prøver redaksjonen å fremstille høyresiden i norsk politikk som tyranner. Skribenten har ikke tall på hvor mange ganger Unge Høyres leder, Torbjørn Røe Isaksen, har blitt trakassert i sendingene. Den verste mobberen har vært Are Sende Osen.

Osenbanden har i mange redaksjonelle innslag og kommentarer bedrevet useriøs journalistikk, til tross for at også høyresiden er med på å finansiere programmet gjennom skatt, også kalt kringkastingsavgiften.

Toril Fiskerstrand mener, ifølge VG at uttalelsene er tatt ut av sin sammenheng. Det kan være en dårlig unnskyldning, men det kan også være korrekt. Troverdigheten til Osenbanden bør være på et bunnivå for flere enn oss i Liberaleren.

I Høyre er Toril Fiskerstrand kjent for å motarbeide fremmedfiendtlighet. Hun har blant annet uttalt at hun ikke kan tolerere at Oslo har profilerte politikere som har negative holdninger til personer med en annen hudfarge. Hun siktet til Svenn Kristiansen som nå er ordfører i Oslo.

Hør klippet hos NRK.no.

Uten redigering – lite bråk?
Skribenten vil påstå at dersom innslaget var sendt i sin helhet, ville det knapt ha vært reaksjoner på det Toril Fiskerstrand uttalte. Hun profilerte Høyre og uttalte det mange høyrevelgere mener. Det var Osenbanden som jukset, ikke Fiskerstrand, uten at skribenten forguder Toril Fiskerstrand av den grunn.

Hør opptaket i sin helhet – uten redigering på NRK.no.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer