Ukategorisert

Ensretting i media – et politisk ansvar?

Tidsskriftforeningen arrangerer debatt med bl.a. Kristin Clemet.

Libereleren har engasjert seg i debatten om venstrevridde medier gjennom bl.a. denne artikkelen. Nå invitererer Tidsskriftforeningen til debatt om temaet.

Mange mener at arenaen for kritisk debatt i Norge er liten, og at debattfloraen i Danmark og Sverige er åpnere og mer mangfoldige – både i aviser og andre media. Er dette et demokratisk problem? Kan tidsskriftene bidra til en bedre samfunnsdebatt? Kan/bør myndighetene bidra til å legge forholdene til rette for flere og bedre debattarenaer?

Anders Giæver (VG), Kristin Clemet (Civita), Jon Hustad (Dag og tid) og Siri Lindstad (Fett) møtes til samtale onsdag 10. oktober kl 1800 i Nedjma på Litteraturhuset i Oslo.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Berserken
Berserken
14 years ago

Norske tidsskrifter kan meget vel bidra til en åpnere og bedre samfunnsdabatt gjennom å ta bort moderatorne, samt slutte å sensure innlegg. Selvfølgelig vil dette medføre at et mindretall såkalte «uønskede» lite suterene eller direkte støtende innlegg blir fremvist. På den annen side blir gjerne slike innlegg også møtt av en massiv vegg av motartikkeler. Så hvor ligger egentlig problemet med å vise selv de mest motbydelige innlegg? Til andre delen av spørsmålet må jeg si at myndighetene våre må for all del holde sine klamme fingre langt unna media og deres rett til å publisere. De bør vel forstå… Read more »

Fra arkivet