Ukategorisert

Du betaler for kinofesten

Lørdag 3. november er det klart for Den store kinodagen. Ettersom kommunal kinodrift står sterkt i Norge, er det skattebetalerne som betaler mesteparten av regningen for filmfesten.

På lørdag blir billettprisene senket. Frekvensen øker og kun fantasien setter grenser for innholdet på de ulike arrangementene. Regningen får skattebetalerne. Det betyr at også de som selger og leier ut filmer må betale for å bli utkonkurrert av de kommunale kinoene. Godt skattefinansiert filmtilbud kan være med på å ta grunnlaget bort fra private aktører som livnærer seg på å omsette filmer. Det er vanskelig å forstå at politikerne ønsker å motarbeide det private næringsliv på felt etter felt. Kommunal kinodrift er et eksempel. Bibliotekdrift kan være et annet eksempel. Det er vanskelig for private aktører å konkurrere med tilbud som er skattefinansiert. Konkurransen er rett og slett ulik.

Liberaleren mener at offentlig sektor ikke skal drive som aktør i næringslivet når man samtidig legger rammene for næringsvirksomhet. Å drive kino er absolutt en næringsaktivitet.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer