Ukategorisert

En fiasko – prosjektet skrinnlegges

Liberaleren har mislikt dette prosjektet fra dag 1. Derfor smiler redaksjonsmedlemmene, i alle fall innvending, når ungdomstilbudet ”Trygt hjem for en 50-lapp” avvikles.

Den første artikkelen om prosjektet Hjem for en 50-lapp publiserte vi allerede i 2004. Mange fylkeskommuner har innført ordningen. Vi derimot mener at de som drar på byen må komme seg hjem, uten at politikerne vedtar ulike særordninger. ”Trygt hjem for en 50-lapp” er et skattefinansiert tilbud for ungdom.

Nå har, ifølge Romerikes Blad, Stor-Oslo Lokaltrafikk (SL) vedtatt å legge ned sitt prosjekt. Natt til julaften er prosjektet over for ungdommene under 24 år i Jessheim og i Lillestrøm. Det er dårlig oppslutning som er årsaken til at prosjektet skrinnlegges. Vi jubler og sier endelig! Måtte flere følge linjen til Stor-Oslo Lokaltrafikk.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
jan banan
jan banan
14 years ago

tanken bak prosjektet er vel ikke spesielt kritikkverdig. det er selvfølgelig prinsipelt galt å bruke skattefinansierte midler til unødvendige oppgaver. men tiltaket er vel ikke nødvendigvis helt håpløst bare fordi det er finansiert på en umoralsk måte. det er vel neppe slik at tiltakets kostnader tilbakeføres til skattebetalerne når busstilbudet nedlegges, de blir vel heller brukt på andre offentlige aktiviteter. når staten først uberettiget har tiltvunget seg borgernes midler, er det for eksempel bedre at de bruker det på et tilbud til folket enn for eksempel på å narkotikabekjempelse, som altså er en ytterligere krenkelse av borgernes frihet. det er… Read more »

fet potet
fet potet
14 years ago

Hvordan kan man smile innvending?

Bigboyen
Bigboyen
14 years ago

Jeg syns denne ordningen er menneskelig fientlig. Når man prøver å gjøre ungdom hjelpeløse, slik at de ikke lengere skal greie primære oppgaver som å komme seg hjem, så ødelegger man mennesker.

Det her ligner først og fremst på et maktovergrep fra styringskåte politikere som går etter en gruppe som de kan gjøre hjelpeløs slik at de kan bestemme mest mulig over de.

Jeg syns det er flott at ungdom på Romerike vender slike tiltak ryggen, og at de tar ansvar for eget liv!

fabelfisk
14 years ago

Her synes jeg dere blir så prinsipielle at dere glemmer å se på hva det egentlige problemet er. Problemet er jo at det er usannsynlig vanskelig å komme seg hjem fra byen både for unge og gamle. Og hvorfor det? Vel, i Oslo er det i hvert fall tydelig at det enten er for billig med taxi nattestid, eller at det er regulatoriske hindringer i veien for at alle de som ønsker å drive et taxifirma får lov til det. Hvis man fjernet absolutt alle reguleringer på taximarkedet tror jeg at vi hadde vært langt nærmere mål. Jeg er fullstendig… Read more »

Carsten
Carsten
14 years ago

Ved å følge markedet koster det fremdeles ikke mer enn 49 kroner å komme seg fra Oslo til Lillestrøm. Med ungdomskort koster det langt mindre, men dette er vel subsidiering av offentlig transport som liberalere er heeeelt uenige i?

Fra arkivet