Ukategorisert

Narkotika like vanlig som FrP

Narkotika er så vanlig at det nesten er sjarmerende. Vi snakker om produkt som er ulovlig, produkt som politikerne bruker veldig mye ressurser på å bekjempe, uten hell.

SIRUS, Statens institutt for rusmiddelforskning, har foretatt spørreundersøkelser som viser betydelig økt bruk av blant annet hasj og kokain blant personer mellom 21 – 30 år.

14 prosent av de spurte i Oslo hadde prøvd kokain en eller flere ganger i 2006, mens tallet i 1998 var 7 prosent. 14 prosent er like mye som Fremskrittspartiet fikk i oppslutning ved Oslo-valget i 2007.

Undersøkelsene viser også at mange tester narkotika, uten at mange går over til et langvarig misbruk slik en ofte kan få inntrykk av når politikere og andre ledere advarer mot narkotika. Ifølge undersøkelsene som SIRUS har foretatt stemmer ikke myten om at det er rike mennesker som bruker kokain. Resultatet er ikke i stil med Oslo-politiets søkelys på kjendiser og personer i finansmiljøet.

Krigen mot narkotika er tapt. Et narkofritt samfunn er og blir en illusjon. Skal man fortsette en politikk som ikke virker, eller velge en annen kurs? Liberaleren skriker etter en ny kurs. Ikke fordi vi elsker rusmidler, men fordi dagens linje er meningsløs. Statens eget organ, SIRUS, bekrefter dette med tallmaterialet som ble offentliggjort i dag.

Politikerne bør basere kampen mot narkotika på kunnskap, fremfor fordommer, skremsler og frykt.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer