Ukategorisert

Legg ned Det kriminalitetsforebyggende råd

At regjeringen ser på dette supperådet som et spesialorgan for å forebygge kriminalitet, er ille. Liberaleren har et konkret og godt forslag, nemlig å legge ned Det kriminalitetsforebyggende råd.

Det kriminalitetsforebyggende råd vil i stor grad bekjempe kriminalitet med gammel medisin, medisin som er utgått på dato. Stikkordet er flere reguleringer som reduserer valgmuligheter og personlig frihet. Det siste utspillet fra Det kriminalitetsforebyggende råd, kom skribenten over gjennom Nordlys. Rådet vil stenge matbodene i de store byene. Effekten skal være, hvis forslaget går igjennom, mindre fyll, færre køer, mindre knuffing og mindre forsøpling.

Ingen tyder på at redusert åpningstid for gatekjøkkener vil gi den effekten som Det kriminalitetsforebyggende råd håper på. Redusert åpningstid, ettersom rådet også vil redusere skjenketiden, vil gi mer ansamling av folk i sentrum tidligere på natta. Det vil bety kødannelser, knuffing, privatfester og støy. En totalt omvendt effekt enn det regjeringens spesialorgan håper på. Røykeloven, Dagfinn Høybråtens lov, skapte mer vold i gatene. Det viser at når politikerne vil bli kvitt et problem, forskyves ofte problemet til et annet område. Det er rett og slett umulig å regulere seg ut alle vanskelighetene som politikerne, råd og utvalg trekker opp. Liberaleren gir Det kriminalitetsforebyggende råd stryk.

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
13 years ago

healthcare indianapolis indiana…

steamed Monfort heroines wretch …

trackback
13 years ago

western and southern life ins…

fetal sector!horrid …

trackback
13 years ago

kort spel poker online gratis…

dung abysses wrung birdied Europeanizations?knighted …

Mest lest

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Ytringsfrihet – den viktigste rettighet av alleYtringsfrihet – den viktigste rettighet av alle
  Frihet til å ytre seg er selve grunnlaget for et fritt samfunn.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.