Ukategorisert

Stortingsrepresentanter trues

Et av brevene ble avsluttet med ”Vi har gravd en grav for deg”.

En del av stortingsrepresentantene bombarderes med e-poster med ulike advarsler mot en felles legningsnøytral ekteskapslov. Stavanger Aftenblad skriver om saken i dag, og har snakket med noen av de folkevalgte.

Liberaleren håper ikke stortingsrepresentantene lar seg skremme av rabiate, kristne fundamentalister. Det må og skal være uproblematisk å mene at lovregulering av samlivet til homofile og lesbiske ikke bør ha et B-stempel sammenlignet med hvordan heterofile par får sitt samliv lovregulert av staten. Verden må gå fremover. En felles ekteskapslov må bli vedtatt. Homofile og lesbiskes omsorgsevner må bli likestilt med heterofiles.

Liberaleren vil i utgangspunktet fjerne hele ekteskapslovgivningen, og alle særregler som regulerer samlivsforhold. Vi mener det må være opp til det enkelte individ å ordne gjennom privatrettslige avtaler. Vi innser at stortingspolitikerne er langt unna vår målsetning Likevel registrer vi fremskritt, og vi gleder oss over fremskrittet.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
dpkkp
dpkkp
14 years ago

For allmenne (ikke bibelske) argumenter mot den nye ekteskapsloven, se http://www.morfarbarn.no/sider/tekst.asp?side=36

Se også innsigelser på lederartikkel i Minerva:
http://minerva.as/?vis=artikkel&fid=1362&id=1611200714414121322&t=Ja+til+felles+ekteskapslov

Ellers forstår jeg jo Liberalerens synspunkter her, sett i lys av Liberalerens grunnleggende ideologiske forankring. Minerva og Høyre er derimot svært uprinsipielle i denne saken, og liberalismen synes dessverre fremtredende i disse organer også i svært mange andre saker. Dere i Liberaleren stemmer vel neppe Høyre likevel.

Weed
Weed
14 years ago

Ja, homofile par må da ha samme rett som alle andre til å skaffe seg potteplante, tv og barn. Barn er da tross alt ting som voksne har rett til å skaffe seg for å ha det godt med seg selv. De er ikke individer, for da hadde vel liberalistiske prinsipper angått dem også. Er de ikke født ennå, kan de endog likvideres dersom mor vil. Det at et typisk ekteskap avler og oppdrar barn som en gang skal ta seg av Solvik når han er gammel og halvsenil, betyr ikke at et forhold som er totalt unyttig for samfunnet… Read more »

Pleym
Editor
14 years ago

«Unyttige for samfunnet» – hvilken målestokk er dette å bruke på individuell lykke, alene eller sammen med noen?

Weed
Weed
14 years ago

Unyttig er kanskje et sterkt ord. At lykkelige par og individer er viktige for samfunnet er jo rett. Nytteverdien kan imidlertid ikke sammenlignes med ekteskapets. Det å ha et kjæledyr oppleves f. eks. av mange som positivt for livskvaliteten. Men det betyr vel ikke at ekteskapsloven skal utvides til å omfatte katter eller hunder? Dette handler om differensiering mellom to vidt forskjellige samslivsformer. Her har vi på den ene siden en institusjon som er eldre enn enhver stat og regjering (og et sannsynlig resultat av naturlig utvalg og evolusjon), som begynte som en offentlig avtale mellom to frie individer og… Read more »

Weed
Weed
14 years ago

Er dere forøvrig interesert i en liberterianers argumenter imot en kjønnsnøytral ekteskapslov kan dere sjekke ut denne lenken:

http://www.hoover.org/publications/policyreview/2939396.html

Pleym
Editor
14 years ago

Et samliv inngått mellom voksne samtykkende individer i full frivillighet har egenverdi.

Som liberalister legger ikke vi oss opp i hvem, hvor mange eller av hvilket kjønn personer velger å leve med.

Det er forbausende hvor sterk motstand det er i visse grupper mot at en stabil samlivsform som ekteskapet gjøres tilgjengelig for flere voksne mennesker. Man skulle jo tro at stabile samlivsformer var et gode man ønsket mest mulig utbredelse av. Men det er åpenbart at man mener dette skal forbeholdes heterofile par.

Jan Harsem
14 years ago

PR-bløff om hatmail Vi hadde en runde i november med påstander om hatmail til stortingsrepresentanter. Vi som kommuniserte kritiske argumenter i Stortinget mot den kommende reformen gjorde hva vi kunne for å beklage den type trakassering, men opplevde liten respons. Påstandene kom i mediene, men de politikerne vi møtte hadde pussig nok ikke selv opplevd noen plagsom bombardement. Når Langeland i SV sist uke igjen tar opp problemet med hatmail fra talibanske krsitenfundamentalister, er tiden inne til å be om fakta på bordet. Hvor er mailene? Hvem har sendt dem? Det kan virke som om alt er tillatt når motstandere… Read more »

Fra arkivet