Ukategorisert

Forbud skaper et svart marked

Selvfølgelig er det illegale spilleklubber i Norge.

I Drammen skal det være etablert to illegale spilleklubber, melder Drammens Tidende. Klubbene satser på gevinstautomater som ble ulovlig 1. juli 2007.

Liberaleren har ikke oversikt over illegale klubber i Norge, men vi har jevnt og trutt kontakt med en del pokerlag. Dersom Norge hadde ført en liberal spillpolitikk, ville det svarte markedet vært minimalt. Når politikerne har valgt en restriktiv linje, er resultatet et enormt svart marked. Politikerne kan gjennom vedtak regulere størrelsen på det svarte markedet. Stortinget har valgt illegal omsetning gjennom forbud og strenge regler.

Spill skiller seg ikke ut fra narkotika, alkohol og prostitusjon for å nevne noen sammenlignbare felt.

I en foreløpig statistikk fra Hjelpelinja for 2007, står det skrevet at Hjelpelinja ikke har fanget opp ulovlig spill på gevinstautomater etter forbudet 1. juli 2007. Det er slike beskjeder politikerne liker å få, for da tror de folkevalgte at forbundslinjen fungerer. Vi som lever i virkelighetens verden vet bedre.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Henning Forsstrøm
Henning Forsstrøm
14 years ago

Jeg synes ikke det er riktig å bruke uttrykket ‘det svarte markedet’, ‘det frie markedet’ er mye bedre. Det vi ser her er jo at markedet for spill, slik som befolkningen vil ha det, nekter å legge seg ned og dø selv om regjeringen vil undertrykke det. ‘Svart Marked’ gir inntrykk av noe snuskete og illegalt mens ‘Fritt marked’ skaper en fin kontrast med det statsregulerte markedet som tydeligere fremstår som ufritt.

Fra arkivet