Ukategorisert

Forbud skaper et svart marked

Selvfølgelig er det illegale spilleklubber i Norge.

I Drammen skal det være etablert to illegale spilleklubber, melder Drammens Tidende. Klubbene satser på gevinstautomater som ble ulovlig 1. juli 2007.

Liberaleren har ikke oversikt over illegale klubber i Norge, men vi har jevnt og trutt kontakt med en del pokerlag. Dersom Norge hadde ført en liberal spillpolitikk, ville det svarte markedet vært minimalt. Når politikerne har valgt en restriktiv linje, er resultatet et enormt svart marked. Politikerne kan gjennom vedtak regulere størrelsen på det svarte markedet. Stortinget har valgt illegal omsetning gjennom forbud og strenge regler.

Spill skiller seg ikke ut fra narkotika, alkohol og prostitusjon for å nevne noen sammenlignbare felt.

I en foreløpig statistikk fra Hjelpelinja for 2007, står det skrevet at Hjelpelinja ikke har fanget opp ulovlig spill på gevinstautomater etter forbudet 1. juli 2007. Det er slike beskjeder politikerne liker å få, for da tror de folkevalgte at forbundslinjen fungerer. Vi som lever i virkelighetens verden vet bedre.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Henning Forsstrøm
Henning Forsstrøm
13 years ago

Jeg synes ikke det er riktig å bruke uttrykket ‘det svarte markedet’, ‘det frie markedet’ er mye bedre. Det vi ser her er jo at markedet for spill, slik som befolkningen vil ha det, nekter å legge seg ned og dø selv om regjeringen vil undertrykke det. ‘Svart Marked’ gir inntrykk av noe snuskete og illegalt mens ‘Fritt marked’ skaper en fin kontrast med det statsregulerte markedet som tydeligere fremstår som ufritt.

Fra arkivet

 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?