Ukategorisert

Drastiske forslag!

Det er tragisk at mange politikere ønsker barnehage som det eneste alternativet til småbarnsfamilier.

Den offentlige debatten fikk økt fart med utspillet fra Marianne Aasen Agdestein som ønsket obligatorisk barnehage for alle femåringene. Denne uken fulgte SV opp med et forslag om at barn fra fire år og oppover skal i barnehagen, en sak som VG omtalte. Nå går Innvandrerrådet i Oslo lengre. Ifølge VG ønsker rådet obligatorisk barnehage for treåringene. Det er dramatiske forslag. Staten vil, dersom Arbeiderpartiet, SV og Innvandrerrådet får igjennom sitt syn, overta nesten hele barneoppdragelsen.

Liberaleren savner aktører i debatten som forsvarer valgfrihet, mangfold og ansvar. Statlig styrt omsorg og læring i sosialdemokratiske Norge har ikke vært en vellykket politikk. Resultatene for norske elever er deprimerende. Nå ønsker mange politikere at staten skal gjøre mer av det som ikke har fungert. Det kan umulig bli tilfredsstillende, uansett hvordan en måler resultatene.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer