Ukategorisert

Drastiske forslag!

Det er tragisk at mange politikere ønsker barnehage som det eneste alternativet til småbarnsfamilier.

Den offentlige debatten fikk økt fart med utspillet fra Marianne Aasen Agdestein som ønsket obligatorisk barnehage for alle femåringene. Denne uken fulgte SV opp med et forslag om at barn fra fire år og oppover skal i barnehagen, en sak som VG omtalte. Nå går Innvandrerrådet i Oslo lengre. Ifølge VG ønsker rådet obligatorisk barnehage for treåringene. Det er dramatiske forslag. Staten vil, dersom Arbeiderpartiet, SV og Innvandrerrådet får igjennom sitt syn, overta nesten hele barneoppdragelsen.

Liberaleren savner aktører i debatten som forsvarer valgfrihet, mangfold og ansvar. Statlig styrt omsorg og læring i sosialdemokratiske Norge har ikke vært en vellykket politikk. Resultatene for norske elever er deprimerende. Nå ønsker mange politikere at staten skal gjøre mer av det som ikke har fungert. Det kan umulig bli tilfredsstillende, uansett hvordan en måler resultatene.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Emil
Emil
14 years ago

Dette er et vanvittig forslag, men dessverre ingen overraskelse. Det finnes ingen grenser for hva den nåværende regjeringen (først og fremst SV) vil kontrollere. Siden 95% (tror det var det) av barn er i barnehage nå, synes de jo det er rett og rimelig å tvinge de siste 5% inn. Når Solhjell i tillegg er frekk nok til å kalle obligatorisk barnehage for et tilbud, er det jo å føre folk fullstendig bak lyset. Tvang har aldri vært det samme som tilbud. Må man da flytte utenlands for å kunne oppdra barna sine selv? Hva skjer hvis man rett og… Read more »

Piris
Piris
14 years ago

Tvang burde vært FORBUDT ! Tvang legitimerer tvang !

Tore
Tore
14 years ago

Dette her er bare enda et ledd i kategorien «Staten er Mor, Staten er Far» (De som har sett litt Babylon 5 vil kjenne igjen det utsagnet der). Vi skal alle saa tidlig som mulig integreres i statens tenkemaate, vi skal alle helst strippes for vaar individualitet. Aller helst skal vi bli saa like som alle andre og gud forby de foreldre som skulle 0nske aa holde sine barn hjemme og gi de individuell oppdragelse. Beklageligvis er det ingen som tar til orde for aa skyte ned det samme tragiske argumentet som alltid brukes naar det er snakk om barnehage… Read more »

Fra arkivet