Ukategorisert

Definisjonen klaffet

Liberalerens definisjon av et flagg skaper ofte litt rabalder, men definisjonen er riktig. Se på debatten som Norges Fotballforbund har skapt.

Liberalerens redaktør, Per Aage Pleym Christensen, har gjennom årene løp skrevet flere artikler som omhandler flagg. I flere av artiklene bruker han følgende definisjon: Et flagg er jo et tøystykke med farger og mønstre, og vekker emosjoner når det vises frem i bestemte sammenhenger, på visse dager.

At et tøystykke eller en lapp kan vekke så sterke følelser som det tydeligvis gjør, er bekymringsverdig. Det er ikke rart vi har kriger i verden når kulturministeren og landslagssjefen går ”amok” fordi Norges Fotballforbund vil ha flagget bort fra landslagsdraktene.

Kulturministeren mener den nye landslagsdrakten er meningsløs uten et flagg. Hvorfor det, Trond Giske? Hvorfor er flagget så viktig?

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer