Ukategorisert

Øker eiendomsskatten – bryter løfte

Liberaleren hadde rett. I fjor sommer ”studerte” vi økonomien i Alta kommune. Vårt tips var at kommunestyret kom til å øke skatter og avgifter. Tipset slår dessverre til.

Det er ordfører Geir Ove Bakken, Arbeiderpartiet, som sier til Altaposten at lovnadene om å ikke røre eiendomsskatten står ikke lenger ved lag. I juli 2007 konkluderte Liberaleren med det samme fordi politikerne er dårlige på å foreta prioriteringer. Når utgiftene økes, må en kommune eller staten ha inntekter. Det betyr først og fremst økninger av skatter og avgifter.

Alta-ordføreren sier at hvis eiendomsskatten ikke økes, vil nyttige velferdstilbud i regi av kommunen ryke. Da skal politikerne i Alta få et klart råd fra Liberaleren: La kommunale tilbud ryke!

Dessverre tyder ting på at eiendomsskatt er i skuddet.

Fakta om Alta kommune på kommunens nettsted.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
13 years ago

Kommunale tilbud å ryke ? Da har vi bare et valg igjen .. privatiser offentlige tilbud !

Konrad
13 years ago

Kjære Liberaler
Eiendomsskatt er en utmerket skatteform for kommunene. Dette har vi diskuterte forlengs og baklengs tidligere.
mvh
Konrad

Rune
Rune
13 years ago

Liberaleren er en bra nettside med mye godt stoff. Jeg følger bra med. Men etter hvert synes jeg kanskje fokuset Bønna har på Alta kommune blitt litt snevert for oss som fokuserer mer på andre ting….

Pleym
Pleym
13 years ago

Rune; Liberaleren kommenterer som du vet saker i nyhetsbildet ut fra en liberalistisk synsvinkel. Å bare skulle bruke rikspolitikk, filosofiske temaer eller artikler med lange ideologiske argumentrekker vil sannsynligvis ikke sikre den store leserskaren. Nettopp derfor har Liberaleren valgt å kommentere saker i nyhetsbildet. Flere partier har innslag av liberalisme eller liberalitet, og hvordan de utøver denne i praksis er interessant. Jo lenger ned i rekkene, jo mer varierer kunnskapen og evnen til å sette liberalisme ut i praktisk politikk. Eksempler på vellykket (eller mindre sådan) privatisering og konkurranseutsetting, eller på kommunale monopoler, eksempler på kommunalt regelrytteri (formynderi), ja listen… Read more »

trackback
13 years ago

kostenlose 3 piggs poker…

archaism?leatherneck:blamed raggedly?bursitis …

Fra arkivet