Ukategorisert

Retten til egen kropp

Hvis AUF får bestemme, skal modeller vise helseattest for god helse.

Forslaget er helt sinnssykt, for å bruke Kristin Ma Berg sitt ord i denne saken. Tique-redaktøren støtter forslaget fra AUF, men hun bruker ordet sinnssykt, ifølge hjemmesidene til AUF.

Bakgrunnen for det radikale og urealistiske forslaget er en undersøkelse som viser at hver femte norske 11-åring vil bli tynnere, og at nesten halvparten av landets 15 år gamle jenter slanker seg. Skribenten skal ikke hevde rødgrønne politikere har lagt opp til slankehysteriet, men stikkordet kan være frukt og grønt i skole og barnehage. Når statsråd etter statsråd påpeker at barn og ungdommer spiser usunt, får det konsekvenser. Slankehysteri kan være resultatet.

Forslaget fra AUF er urealistisk fordi Arbeiderpartiet eller AUF ikke kan eller skal definere hva som er en modell. Skal helseattesten kun gjelde jenter i TV-reklame eller vil det bli forbudt å presentere seg selv med flotte bildeillustrasjoner på eget nettsted? Martin Henriksen bør tenke seg om før han spyr ut forslag som har konsekvenser for det helligste av det helligste, nemlig egen kropp.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer