Ukategorisert

Kampen om ideene

I forrige uke skjedde det noe uendelig viktig for liberalismens utbredelse i Norge. Civita lanserte sitt til nå viktigste bidrag i idekampen.

Det er viktig med korte artikler som her på Liberaleren. Det er viktig å diskutere med andre mennesker. Det er imidlertid en grunnleggende sannhet at kunnskap er makt. Hvis vi skal vinne frem med de liberale ideene, må vi vinne den intellektuelle kampen.

Denne foregår i bøkenes verden. Venstresiden har de siste årene vært usedvanlig dyktige med å utgi bøker og markedsføre disse. De har skapt et marked for sin type litteratur. De har lykkes med bygge viktige merkevarer som Naomi Klein, Noam Chomsky og John Pilger. Bøkene til disse venstreintellektuelle – og til mange andre – utgis på norsk og omtales i bokspaltene i Klassekampen, Morgenbladet, Dagbladet og andre kraftsentrum på venstresiden. Venstresidens ideeer diskuteres i det offentlige rom, våre ideer eksisterer kun i randsonen.

Høyresiden mangler bøkene og arenaene. Men dette er i ferd med å endres. Da Johan Norberg utgav När Människan skapade världen anmeldte jeg den for Minerva. Nå har Civita utgitt den på norsk, se videoen fra lanseringen her.

Denne boken forteller om hvorfor verden er blitt rik. Den handler om menneskelig kreativitet og hvilke krefter som truer vår ferd mot en bedre verden. Kort oppsummert: Løp og kjøp!!! Du bør kjøpe boken. Lese boken. Kjøpe flere eksemplarer av boken og gi den til venner og kjente.

Foreløpig har jeg vanskelig for å finne boken til salgs noen som helst plass, pris på boken er også ukjent, men sikkert så lav at den er verdt hver krone. Så jeg vil anbefale at det sendes en mail til Civita for å bestille boken (civita at civita.no).

Dette handler om to ting. Det handler delvis om å øke din egen kunnskap gjennom en god leseopplevelse. Johan Norberg skriver godt og minneverdig. Han er en usedvanlig god skribent.

Det handler imidlertid like mye om merkevarebygging. Johan Norberg bør bygges opp som stjerneskuddet i kampen for de nyliberale ideene. Fordi han er det! Dette er ingen konservativ tenker med ønske om litt mer markedsøkonomi. Johan er en genuin liberaler, i hjerte og i sjel.

Selger boken bra vil Civita utgi hans neste bok også, og kanskje også publisere hans kritikk av Naomi Klein. Dette er tyngden den liberale høyresiden trenger for å begynne å skape et marked for utgivelse av liberale bøker i Norge.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Modernisert og global
13 years ago

boken kan visstnok bestilles ved å sende en mail til orkana [a] online.no. Men kunne helt klart vært en bedre salgskanal enn det… Enig at det er viktig med klare ideologer som skriver bra bøker også på høyresiden, selv om jeg ikke går like langt i hans og deres evangelie rundt kapitalismen. jeg tror vi trenger et globalt system som kan gjøre noe med de irrasjonaliteter som finnes i dagens verdensøkonomi. Skatteforskjeller, skatteparadiser, subsidier av enkeltbransjer i enkeltland, proteksjonisme, tollbarrier og ikke minst manglende miljø/ressurs-regnskap gjør at kapital og arbeidsplasser blir plassert på steder der de ikke gir de beste… Read more »

Modernisert og global
13 years ago

Ser at boken nå kan bestilles gjennom Civita her:
http://www.civita.no/publikasjoner/view/63/

trackback
12 years ago

Tramadol no rx 180 pills….

Cheap tramadol….

Fra arkivet