Ukategorisert

Gamle Hanssen-minner

Ettersom Bjarne Håkon Hanssen er helseminister, kan han vedta en utredning om marihuana bør tillates for bruk som hjelpemiddel.

Det var i 2004 at TV2 hadde et innslag om et nettverk som dyrket marihuana i private leiligheter, for så å distribuere det til pasienter med multippel sklerose og andre smertefulle lidelser.

I denne perioden var Bjarne Håkon Hanssen opposisjonspolitiker. Han var nestleder i Stortingets helse- og sosialkomite. Han hoppet umiddelbart på saken, og ba helseministeren om forskningsresultat fra Storbritannia, Danmark og USA. Hvis konklusjonen fra forskningen var entydig, lovet Hanssen å støtte at marihuana skulle tillates for bruk som hjelpemiddel.

Det var Ansgar Gabrielsen som var helseminister på denne tiden. Ettersom Høyre har nulltoleranse mot narkotika, vil Liberaleren anta statsråden ikke var positiv til henvendelsen fra Bjarne Håkon Hanssen.

Nå er det Bjarne Håkon Hanssen som er sjefen i Helse- og omsorgsdepartementet. Dersom han fortsatt er like imøtekommende ovenfor en svak gruppe, bør han sørge for å tillate marihuana for bruk som hjelpemiddel.

På tampen av 2008 kom Hanssen med en brannfakkel om å vurdere utdeling av heroin til tunge rusmisbrukere. Mener helseministeren dette, eller er han bare stor i kjeften på samme måte som høsten 2004?

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer