Ukategorisert

Gamle Hanssen-minner

Ettersom Bjarne Håkon Hanssen er helseminister, kan han vedta en utredning om marihuana bør tillates for bruk som hjelpemiddel.

Det var i 2004 at TV2 hadde et innslag om et nettverk som dyrket marihuana i private leiligheter, for så å distribuere det til pasienter med multippel sklerose og andre smertefulle lidelser.

I denne perioden var Bjarne Håkon Hanssen opposisjonspolitiker. Han var nestleder i Stortingets helse- og sosialkomite. Han hoppet umiddelbart på saken, og ba helseministeren om forskningsresultat fra Storbritannia, Danmark og USA. Hvis konklusjonen fra forskningen var entydig, lovet Hanssen å støtte at marihuana skulle tillates for bruk som hjelpemiddel.

Det var Ansgar Gabrielsen som var helseminister på denne tiden. Ettersom Høyre har nulltoleranse mot narkotika, vil Liberaleren anta statsråden ikke var positiv til henvendelsen fra Bjarne Håkon Hanssen.

Nå er det Bjarne Håkon Hanssen som er sjefen i Helse- og omsorgsdepartementet. Dersom han fortsatt er like imøtekommende ovenfor en svak gruppe, bør han sørge for å tillate marihuana for bruk som hjelpemiddel.

På tampen av 2008 kom Hanssen med en brannfakkel om å vurdere utdeling av heroin til tunge rusmisbrukere. Mener helseministeren dette, eller er han bare stor i kjeften på samme måte som høsten 2004?

Comments are closed.

Fra arkivet

  • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
    Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
  • Norske tilstanderNorske tilstander
    På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
  • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
    Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
  • I møte med fiendenI møte med fienden
    Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
  • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
    Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
  • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
    Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.