Ukategorisert

Gamle Hanssen-minner

Ettersom Bjarne Håkon Hanssen er helseminister, kan han vedta en utredning om marihuana bør tillates for bruk som hjelpemiddel.

Det var i 2004 at TV2 hadde et innslag om et nettverk som dyrket marihuana i private leiligheter, for så å distribuere det til pasienter med multippel sklerose og andre smertefulle lidelser.

I denne perioden var Bjarne Håkon Hanssen opposisjonspolitiker. Han var nestleder i Stortingets helse- og sosialkomite. Han hoppet umiddelbart på saken, og ba helseministeren om forskningsresultat fra Storbritannia, Danmark og USA. Hvis konklusjonen fra forskningen var entydig, lovet Hanssen å støtte at marihuana skulle tillates for bruk som hjelpemiddel.

Det var Ansgar Gabrielsen som var helseminister på denne tiden. Ettersom Høyre har nulltoleranse mot narkotika, vil Liberaleren anta statsråden ikke var positiv til henvendelsen fra Bjarne Håkon Hanssen.

Nå er det Bjarne Håkon Hanssen som er sjefen i Helse- og omsorgsdepartementet. Dersom han fortsatt er like imøtekommende ovenfor en svak gruppe, bør han sørge for å tillate marihuana for bruk som hjelpemiddel.

På tampen av 2008 kom Hanssen med en brannfakkel om å vurdere utdeling av heroin til tunge rusmisbrukere. Mener helseministeren dette, eller er han bare stor i kjeften på samme måte som høsten 2004?

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.