Ukategorisert

Nytt forbud – denne gangen på Svalbard

Aktører som driver med utleie av våpen på Svalbard, går en usikker tid i møte. Sysselmannen har satt en stopper for kommersiell utleie av våpen.

Sysselmannen har sendt et brev til våpenforhandlerne i Longyearbyen hvor de trekker tilbake tillatelsene til å leie ut våpen med umiddelbar virkning, skriver Svalbardposten.

–Vi har tenkt at forbudet ødelegger mulighetene til de som kommer opp hit. Vi har hatt stor pågang på våpenutleie og i sommersesongen er stort sett alle våpnene utleid, sier Erlend Petersen som er butikksjef på Arctica.

Hvis Sysselmannen mener det er nødvendig med en praksis som er i tråd med Våpenloven, bør utredningsarbeidet pågå mens dagens praksis videreføres. Å leie våpen på Svalbard, ble ikke plutselig farlig i uke 5 i år 2009.

Gjennom et enkelt vedtak har Sysselmannen sørget for svart omsetning, istedenfor hvite penger i et fritt og gjennomsiktig marked.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!