Ukategorisert

Personvern – ikke Ap, nei

Trond Giske vil ha alle virkemidler tilgjengelig for å ta dem som ikke betaler NRK-lisensen. Derfor vil han ha utlevert kabel-TV-selskapenes abonnentlister. I Ap er det som kjent ikke så nøye med personvernet.


Det er E24 som skriver om Giskes angrep på personvernet.

Heldigvis møter Giske kraftig motbør fra de private selskapene dette gjelder: “- Kunderegister er ømtålig informasjon, sier administrerende direktør Hein Espen Hattestad i svenske Modern Times Group”.

Som kjent er TV-lisensen en avgift på å ha TV. Det kan oppfattes som en avgift på luksusprodukter, eller som en miljøavgift. Men, lisensen behandles som en avgift for å kunne se NRK. Derfor går alle lisensinntektene til NRK.

NRK-lisensen truet
opplyser Dagens Næringsliv og digi.no. Den teknologiske utviklingen har løpt fra lisensen. Men hvis den fjernes vil NRK bli finansiert direkte over statsbudsjettet. Denne løsningen er det flertall for på Stortinget.

Ap og personvernet
Som kjent ville ikke AP-landsmøte programfeste å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen mot EUs datalagringsdirektiv. Det finnes visstnok ingenting i Ap-programmet for de neste fire årene om temaet personvern. Derfor er det ingen grunn til å bli overrasket over Giskes forsøk på kobling mellom NRK-lisensen og private selskapers kundeforhold. Ap har som kjent holdningen om at “staten – det er oss (Ap)!”.

Liberaleren håper Datatilsynet kommer på banen, og forteller Giske at det han driver med ikke har noen plass i et liberalt demokrati.

Liberaleren er mot NRK-lisensen, og mener det ikke er en offentlig oppgave å drive TV- og radio-selskaper.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Tore Tang
Tore Tang
12 years ago

“Hvis politiet visste det politiet vet, ville alle lovbrudd vært løst”. Dersom det offentlige hadde kunnet benyttet seg av den søketeknologien og de resurrsene som finnes innenfor informasjonsteknologien er det ikke bare lisensbetalere som ville blitt tatt. Personvernfanen må ikke settes høyt for en hver pris. Den virker hemmende på mange av de oppgavene vi helst ser at det offenlige skal løse.

Fra Liberalerens arkiv