Ukategorisert

10 år: «.. et rom som ingen andre ser ut til å fylle for tiden.»

04.juni fyller Liberaleren 10 år. I tiden frem mot selve fødselsdagen vil vi bringe gratulasjoner fra venner og uvenner, konkurrenter og fiender. Dagens gratulasjon kommer fra sosialdemokraten, bloggeren og lederen for Oslo Arbeidersamfunn, Fredrik Mellem.


mellem For en ”fanatisk pragmatiker” som meg er det alltid interessant å følge de ideologiske kampene i Klassekampens spalter. Særlig når det krangles om hvem som er de mest rettroende marxistene, eller hva som er den mest korrekte og moderne forståelsen av den ”vitenskapelige sosialismen.” På nesten akkurat samme måte er det interessant å følge Liberaleren når det periodevis blusser opp til debatt om hvem som er de mest rettroende liberalistene eller hva som er den mest konsekvente liberalisme i en aktuell politisk problemstilling.

Jeg vet ikke om noen av disse debattene leder til noen praktisk anvendelse av liberalismen som ideologisk rettesnor – men Liberaleren fyller i alle fall et rom som ingen andre ser ut til å fylle for tiden. Jeg beundrer utholdenheten til de aktive og gratulerer med 10-årsjubileet.

Mellems blogg

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer