Ukategorisert

Politikerne bør hylle skatteparadisene

Land som har lav skatt bør være foregangsland. Politikerne bør gjøre som Liberaleren, nemlig å hylle skatteparadisene. Norge gjør dessverre det motsatte.

–Alle verdens skatteparadiser kan utryddes på ett år, sier Eva Joly til Dagbladet.

I dag fikk bistandsminister Erik Solheim rapporten fra Kapitalfluktutvalget.

Land som har lav skatt gir borgerne mer frihet og mer ansvar. Lite eller ingen skatt er rettferdighet i praksis.

Mange norske politikere er motstandere av skatteparadis i utlandet, men de samme politikerne har bygget et skatteparadis i Norge. I Tiltakssonen, altså Finnmark og Nord-Troms, er det betydelig lavere skatter og avgifter enn i resten av landet, med de fordelene som det gir.

12 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonny
12 years ago

Jeg mener at det er det vil bli at stort TAP for norsk næringsliv om skatteparadisene forsvinner. Bedrifter vil gå konkurs og de fattige og innfødte på skatteparadisene vil bli enda fattigere.

Dag
Dag
12 years ago

Synd for verden om det ikke finnes steder hvor korrupte politikere og næringsfolk kan plassere penger de har stjålet.

Lave skatter i Norge går sikkert an. Stem FRP. Vil bli kombinert med lavere ytelser fra staten = betal sykehuset selv, lavere pensjon, høyere pensjonsalder, betal universitetet selv, legg ned kulturskolen, ikke sykepenger første 14 dager, steng teateret …

Synes jeg har det bra jeg.

fattigfaen
fattigfaen
12 years ago

Jeg forstår at de ønsker å hindre at korrupte statsledere stjeler sitt lands penger, men det er sannsynligvis egoistiske grunner til det: Vesten kan kutte bistand, og Vesten kan tjene penger når u-land har noe å betale med. Samtidig er det liten tvil om at man ønsker å ha full kontroll over alle med penger, slik at de kan skattlegges.. Men det skjuler man ved å holde frem tyvaktige diktatorer, for hvem kan da protestere på at skatteparadiser fjernes? 🙂 Jaja, godt man ikke har penger å bekymre seg for.

Ken Ditlefsen
Ken Ditlefsen
12 years ago

Skatteparadis er en skandale og en skam.
Fortell meg eier dere ikke skam? er dere klar over hvor stor skade disse såkalte paradisene gjør
Narkopenger, bistandspenger som skal gå til fattige land og rike kapitalisters penger står her.
Seriøst de som synes skatteparadis er ok bør seriøst oppsøke psykolog eller frivillig legge seg inn på et mental sykehus.
Jævla egoister skam dere!

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Fantastisk av Dag. Han klager på korrupte politikere, samtidig som han vil gi de mer makt og mer penger å stjele fra folk.

At folk i Norge skal sitte å bestemme hvordan skattesystem andre land skal ha er faktisk direkte sykt. Hva i all verden får folk til å ha et sånt syn på seg selv at de skal bestemme over mennesker i andre land? Men jeg er vel ikke overrasket, for de skal jo bestemme over mennesker i Norge også.

Bjarne
Bjarne
12 years ago

Ken Ditlefsen:
Helt ufattelig det du sier.
Vold og tvang er bra men mindre vold/fred er ikke bra?
Helt fantastisk, utrolig hvor mange voldsromatikere vi har på dette foraet da.

Bjarne
Bjarne
12 years ago

Dag, det har vel ikke slått deg at de tingene du nevner blir betalt av noen, når sosialister som deg sier «gratis skole» Betyr dette at dere stjeler penger fra andre mennesker med trusler om vold hvis de ikke betaler. Dette er det ideele system i følge deg selv? Tvang, vold og trusler er bra? Mens fravær fra tvang og fred er dumt? Teit ide? Jeg blir kvalm.

Dag
Dag
12 years ago

Bjarne, jeg betaler 400.000 i året i direkte skatt. Antar at dette er med å betale andres skolegang og andres omsorg. Har ikke vært noen på døra her med pistol eller kølle for å true de pengene av meg. Har heller ikke beskylt noen for å stjele. Jeg stjeler ikke fra noen – jeg betaler mer i skatt enn jeg selv bruker av offentlige tjenester og det er greit. Et annet år kan det være motsatt.

Hvis du blir kvalm av dette foreslår jeg du avstår fra å motta de tjenestene Norge gir.

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Det er jo ingen som nekter deg å gi 400.000 til det du måtte se på som gode formål. Jeg syns det er kjempeflott, og tror mange flere vil gjøre det om skattetrykket hadde vært lavere.

Og selvsagt er det ingen som truer deg så lenge du betaler skatt, men gjør du ikke det så blir du forfulgt og staten har langt sterkere rettigheter enn andre kreditorer.

Trond
12 years ago

Land som tjener rått på terrorister, mafia og andre kriminelle. Ja gi dem nobels fredspris.

Bjarne
Bjarne
12 years ago

Trond: Så ut fra din logikk så burde alle land kreve inn 100% skatt slik at det ikke kan finnes noen skatteparadis også vil all mafia og kriminalitet forsvinne?
Genialt.

(husk at skatteparadis er kun et relativt begrep, her måler man skatten i de landene vs skatten i f.eks Norge. Så lenge et land har lavere skatt enn andre land så vil det kunne omtales som «skatteparadis»)

Gullstandard
12 years ago

> Hvis du blir kvalm av dette foreslår jeg du
> avstår fra å motta de tjenestene Norge gir.

Ja, hvis vi fikk lov til det så. Det er noen av oss som prøver å få til en slik ordning, der vi frasier oss statens tjenester, mot at staten respekterer vår eiendom.(B-borgerskap)

Så langt har interessen fra de stjelende klasser ikke vært overveldende, for å si det slik.

Fra arkivet