Ukategorisert

Flertallet ønsker ikke økte skatter

Det er fantastisk deilig at et flertall i befolkningen er motstandere av økte skatter.

83 prosent av de spurte mener at skattene ikke bør økes etter valget, ifølge undersøkelsen som Synovate har laget for Skattebetalerforeningen. Like viktig er det at 60 prosent av velgerne mener skatte- og avgiftspolitikken vil ha betydning for partivalget på valgdagen 14. september.

Det er DN.no som skriver om undersøkelsen.

Tallene i undersøkelsen ligner på tallene som ble presentert for ett år siden. Motstanden mot skatt bør være påfyll for oss som mener skatt er tyveri.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Nei ærlig talt, at folk ikke ønsker å betale mer skatt er da i beste fall som å si at det regner mye i Bergen. Det er i allefall ikke et faglig eller prinsippielt argument mot skatt, hvem er det vel som ønsker å gi fra seg mer penger frivillig?

Pleym
Pleym
12 years ago

Det har skjedd et stemningsskifte fra valget 2001, via valget 2005, til iår. I 2001 vant Høyre valget på kamp for skattelettelser, mens de rødgrønne vant på kamp for skattefinansierte «fellesgoder» i 2005. Nå har altså pendelen svingt tilbake.

Liberaleren endrer ikke mening om skatt fordi folket endrer mening. Når vi fokuserer på dette er det fordi et slikt stemningsskifte kan ha mye å si for muligheten til å «selge inn» argumenter om øket individuell frihet, større ansvar for eget liv – og en krympet statsmakt.

Fra arkivet