Ukategorisert

Diskrimineringsloven = reduserte eiendomsrettigheter

En privat bedrift, som er finansiert av private penger, bør i et fritt samfunn få rekruttere medarbeidere på den måten bedriften mener det er best.

Friheten til å rekruttere medarbeidere er sterkt innskrenket i Norge, fordi politikerne har vedtatt en lov med det skranglete navnet Lov om forbud mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion mv.. Loven sørger for at bedriftene ikke har adgang til å be om for eksempel svensker eller afrikanere hos vikarbyråene eller i stillingsannonsene.

I går ble det, gjennom Dagsavisen, kjent at mange norske arbeidsgivere ber om svensker ved ansettelser. Rett og slett fordi aktører i næringslivet, mener svensker har en bedre arbeidsmoral enn det som er vanlig hos nordmenn.

De som mener norsk næringsliv har stor frihet, kan ikke ha satt seg inn i lovverket. Diskrimineringsloven er bare ett eksempel på at norske politikere ikke aksepterer eiendomsrettighetene.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer