Ukategorisert

Solberg besvarte spørsmålet om datalagringsdirektivet

Fredag ettermiddag deltok Erna Solberg, Høyres leder og 1. kandidat i Hordaland, på nettmøte hos Bergens Tidende. Hun fikk naturlig nok spørsmål om datalagringsdirektivet.

Det var signaturen ”Tore” som spurte om det ikke var umulig for et verdikonservativt parti som Høyre å støtte implementering av EU sitt datalagringsdirektiv i Norge?

–Jeg har gitt klart uttrykk for at jeg er skeptisk til datalagringsdirektivet. Hadde vi vært medlemmer i EU, hadde vi arbeidet hardt imot at det skulle bli en realitet, men nå er det reelle spørsmålet om vi skal reservere oss gjennom EØS-avtalen. Det å unndra deler av tele- og kommunikasjonssektoren gjennom EØS kan ha store konsekvenser. Regjeringen har så langt ikke lagt frem sine konsekvensanalyser av hva en reservasjonsrett innebærer. Det synes jeg er svakt, og hvis det hadde vært gjort hadde vi hatt et bedre beslutningsgrunnlag. Men i motsetning til regjeringen har vi vært tøffe nok til å si at vi ikke vil sette EØS-avtalen i fare med utstrakt bruk av reservasjonsrett. Til det er risikoen for norsk økonomi for stor, var svaret som Erna Solberg ga i dagens nettmøte.

Les også artikkelen En frustrert mann.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil Kjernsmo
Kjetil Kjernsmo
12 years ago

«Men i motsetning til regjeringen har vi vært tøffe nok til å si at vi ikke vil sette EØS-avtalen i fare med utstrakt bruk av reservasjonsrett.»

Pøh. Det er akkurat det samme AP sier. AP og Høyre er begge like uaktuelle å stemme på.

Jonas
Jonas
12 years ago

Tror ikke vi trenger å bekymre oss for denne utstrakte bruken av reservasjonsretten. I de 15+ årene vi har hatt EØS-avtalen, har vi brukt denne retten nøyaktig 0 ganger. Og det til tross for at det er en rettighet vi har gjennom avtalen, og ikke noe brudd på avtalen, slik det kan virke som om politikerne tror det er.

Konrad
12 years ago

Ja, H mener jo akkurat det samme som Ap, forskjellen er bare at Ap ikke vil si det så sterkt og klart.

La meg være ærlig: Dette var utslagsgivende for at jeg stemte V og ikke Ap.

Anonym
Anonym
12 years ago

«Det å unndra deler av tele- og kommunikasjonssektoren gjennom EØS kan ha store konsekvenser.»

Dette er pissprat, og viser at hun ikke vet hva hun snakker om. Det er ikke snakk om business, men lagring av kommunikasjon. Det har ingen ting med å «unndra deler av tele- og kommunikasjonssektoren» å gjøre. Hun burde tatt klart avstand fra det. Høyre er et feigt og usynlig parti som har store problemer med indre organisasjon.

trackback
12 years ago

[…] Høyre går inn for generell overvåking Men i motsetning til regjeringen har vi vært tøffe nok til å si at vi ikke vil sette EØS-avtalen i fare med utstrakt bruk av reservasjonsrett. Til det er risikoen for norsk økonomi for stor, var svaret som Erna Solberg ga i dagens nettmøte. via liberaleren.no […]

carl christian
12 years ago

Nå har vel også de jurister og fagfolk som har kompetanse på området (husker verken hvilke eller lenker i farten, Liberaleren? Anyone?) uttalt at et evt brudd på dette direktivet vil utgjøre få eller ingen konsekvenser for Norges øvrige samarbeid med EU. Igjen, et godt argument til at dette er et perfekt direktiv for å utprøve vår reservasjonsrett.

Fra arkivet