Ukategorisert

Solberg besvarte spørsmålet om datalagringsdirektivet

Fredag ettermiddag deltok Erna Solberg, Høyres leder og 1. kandidat i Hordaland, på nettmøte hos Bergens Tidende. Hun fikk naturlig nok spørsmål om datalagringsdirektivet.

Det var signaturen ”Tore” som spurte om det ikke var umulig for et verdikonservativt parti som Høyre å støtte implementering av EU sitt datalagringsdirektiv i Norge?

–Jeg har gitt klart uttrykk for at jeg er skeptisk til datalagringsdirektivet. Hadde vi vært medlemmer i EU, hadde vi arbeidet hardt imot at det skulle bli en realitet, men nå er det reelle spørsmålet om vi skal reservere oss gjennom EØS-avtalen. Det å unndra deler av tele- og kommunikasjonssektoren gjennom EØS kan ha store konsekvenser. Regjeringen har så langt ikke lagt frem sine konsekvensanalyser av hva en reservasjonsrett innebærer. Det synes jeg er svakt, og hvis det hadde vært gjort hadde vi hatt et bedre beslutningsgrunnlag. Men i motsetning til regjeringen har vi vært tøffe nok til å si at vi ikke vil sette EØS-avtalen i fare med utstrakt bruk av reservasjonsrett. Til det er risikoen for norsk økonomi for stor, var svaret som Erna Solberg ga i dagens nettmøte.

Les også artikkelen En frustrert mann.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer