Ukategorisert

TV Norge gjør ikke noe ulovlig

TV Norge har besluttet å gi gratis reklametid til en del av partiene som stiller til valg i høst. Ettersom TV-kanalen ikke krever betaling for reklamesnuttene, er det ikke brudd på norsk lov.

Det er Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, SV, Venstre, Demokratene, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Kystpartiet, Pensjonistpartiet og Kristent Samlingsparti som har fått tilbudet hos TV Norge.

Dersom TV-kanalen hadde tatt betaling hos partiene, ville Medietilsynet kommet med en eller annen form for sanksjon. Det vil ikke skje nå, ettersom partiene får sende politisk TV-reklame helt gratis.

Det eneste TV Norge oppnår med å være julenisse så tidlig på året, er at det norske samfunnet får erfare hva politisk TV-reklame er i praksis. Politikerne vil selge løsninger på samme måte som Rimi vil selge bleier.

Harald Strømme, administrerende direktør og sjefredaktør i TV Norge, er for snill. Han bør kreve betaling, fordi det er kun gjennom salg at han utfordrer forbudet.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Runar
Runar
12 years ago

Jo, sant det, men likevel er det jo litt artig da. Det er altså ikke politisk TV-reklame som er forbudt, det er *betalt* politisk TV-reklame. Det visste jeg ikke, så der lærte jeg noe nytt. De partiene som er mot politisk TV-reklame bør likevel takke nei til tilbudet, ellers fremviser de etter min mening en uholdbar dobbeltmoral. Det skal bli interessant å se hvilke partier som benytter seg av tilbudet.

Fra arkivet