Ukategorisert

Flertallet av journaliststudentene stemmer rødt

Også i fremtiden vil et betydelig flertall av journalistene være sosialdemokrater som forsvarer et ufritt samfunn med en gigantisk stat.

Det har blitt gjennomført en undersøkelse blant studentene som går det første året ved bachelorstudiet i journalistikk ved Høgskolen i Oslo. 3 prosent av studentene vil stemme på Fremskrittspartiet, mens 11 prosent velger partiet Rødt.

Det er professor Rune Ottosen som står bak undersøkelsen, ifølge Journalisten.no.

Hvis du, som leser av Liberaleren, er irritert på journalistene i årets valgkamp, kan vi gi deg minimalt med trøst. Det vil ikke bli store forbedringer ved valget i 2011 eller ved valget i 2013.

Tags:

,
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nils
12 years ago

Viser ikke det at det ikke er de mest intelligente blant oss som utdanner seg til journalister?

Konrad
12 years ago

Rune Ottesen er ganske rød selv. Men dersom man ser bare på journalister i politikkredaksjonen er bildet langt blåere.

Nils
12 years ago

Problemet kunne opphøre å eksistere hvis det ble uakseptabelt at journalister stemte ved valg.

Chris Overgaard
12 years ago

Ja du har et godt poeng her. Jeg har tatt opp det samme problemtemaet ved flere anledninger, men blir selvfølgelig avfeid med at jeg er paranoid eller lignende. Det verste er kanskje at lærerstanden har samme skjeve fordeling!

Nei, vi som fusker litt i faget og skriver litt på den andre siden av den «demokratiske diktaturstreken» får skjerpe oss og holde trykket oppe som best vi kan!

Jon
Jon
12 years ago

Er ikke problemet egentlig at de blåere blant oss ikke søker seg til journalistyrket? Det er vel bare å oppfordre alle skriveføre til å søke seg inn..??

Fra arkivet