Notiser

Pedofilikortet

Hvis datalagringsdirektivet er så viktig for å oppklare grove forbrytelser, hvorfor har ikke justisministeren løftet en finger for å utrede dette?

Det er bloggeren Knut Johannessen som stiller spørsmålet i en meget god bloggpost.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George
12 years ago

«hvorfor har ikke justisministeren løftet en finger for å utrede dette?»

Kanskje du skal spørre norske medier, som har stelt istand en kampanje fylt til randen av skremselspropaganda om direktivet som jeg skjeldent har sett maken til.

Politikere nøler alltid når noe oppfattes som kontroversielt, spesielt før et valg. Nå har det gått en måned etter valget, og nå ser det ut til at regjeringen er på vei til å innføre det.

QED.

Pleym
Pleym
12 years ago

Ærlig talt, George. Dette er bare tull. EU vedtok direktivet i februar 2006. Implentering skulle skje før mars 2009. I januar 2008 startet den offentlige debatten i Norge for alvor. Ap må være det eneste partiet som ikke har fått med seg at det har foregått en offentlig debatt i Norge om dette temaet. På Ventres seminar i mars 2008 deltok statssekretær Erik Lahnstein for ansvarlig statsråd. I juni 2008 behandlet Stortinget et forslag fra FrP om egen sak til Stortinget om temaet. Det ble da hevdet at saken var til utredning. Senest i juli i år sa Aps Marit… Read more »

George
12 years ago

Fra folk jeg kjenner, har det foregått mye i kulissene om dette direktivet. Er ganske mye som skal avklares, ikke bare innenfor Norge, med ift. EØS-avtalen, og EU.

Du sier at de stakk hodet i sanden fordi det var en vanskelig sak. Hvorfor var det en vanskelig sak? Har det noe med det jeg nevnte å gjøre? Might be!

George Gooding
12 years ago

Og så var det greiene med at Irland tok datalagringsdirektivet inn for EU domstolen, og at man måtte vente inntil det ble ferdigbehandlet, da.

Pleym
Pleym
12 years ago

Det er godt mulig at mye har foregått i kulissene. Men før noe vedtas som lov går det ut på høring. Denne høringen må sannelig foregå godt skjult.

Domstolens vedtak ble gjort i februar iår. Har det skjedd noe siden da?

I juli benektet Marit Nybakk at saken engang var aktuell. Men nå har Ap plutselig kommet frem til sitt standpunkt. Hvor ble det av debatten?

Fra arkivet