Ukategorisert

Noen kulturarbeidere vil slite med å få jobb

Det er en del kulturarbeidere som nyter ulovlige rusmidler. I fremtiden kan disse slite med å få jobb i skattefinansierte musikk- og kulturskoler.

Regjeringen ønsker å innføre et krav om politiattest for lærere som ønsker jobb i musikk- og kulturskolene, ifølge Regjeringen.no.

Det er i dag en ordning med å fremlegge politiattest for personer som blir tilsatt i skole eller skolefritidsordningen.

Politibetjent Øystein Mathisen, har holdt foredrag for ungdommer i temaet narkotika.

–Får du en dom, vil dommen forfølge deg resten av livet. De som har en dom vil få problem med å få politiattest som er viktig i arbeidslivet. En dom gir problem med å få førerkort, visum og våpentillatelse, sa Mathisen i foredraget som skribenten var på.

En latterlig og liten narkotikadom, kan medføre et yrkesforbud for personer som liker å jobbe med barn og ungdommer. Et tilsvarende kamp mot for eksempel alkohol, er utenkelig. Merkelig, ikke sant?

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

«Det er en del kulturarbeidere som nyter ulovlige rusmidler. I fremtiden kan disse slite med å få jobb i skattefinansierte musikk- og kulturskoler.»

«I believe God left certain plants and drugs growing naturally upon our planet to speed up and facilitate our evolution» – Bill Hicks

Anonym
Anonym
12 years ago

Da vil de få problemer med å finne folk, for de fleste musikere og folk involvert i kulturlivet har drevet med hasj og marihuana.

Latterlig tilleggsstraff for noe som ikke er så ille. Jeg synes hele greia begynner å minne om et menneskerettighetsbrudd, folk blir sett på som skitne, satt i gapestokk og dømt for resten av livet, svartelistet. Det begynner å minne om diskrimineringen og hatet jøder, homofile og mørkhudete har vært utsatt for!

Anonym
Anonym
12 years ago

Det virker som rusutvalget til Thorvald Stoltenberg prøver å unngå hele cannabisproblematikken, nå gjelder det bare å gå fra å straffeforfølge de tunge misbrukerne til å se på dem som syke som trenger behandling, noe som selvsagt burde vært gjort forlengst. Men jeg vil ha meg frabedt at voksne ansvarlige cannabisnytere skal sykeliggjøres. Og jeg mener at utvalget er nødt til å ta cannabisproblematikken alvorlig. Hør på Ninni, Thorvald! I mangel av tro på at Stoltenberg vil konkludere med det mest fornuftige, nemlig å få dette inn i ordnede former i egne cannabismonopol og hasjkafeer etter norsk modell, foreslår jeg… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Det er bare helt latterlig.

Jeg kjenner flere familiefedre i full jobb som liker å nyte marihuana på kveldstid før de legger seg et par ganger i uken. De er helt normale bortsett fra dette, flotte, vanlige, ansvarlige mennesker !!

espen
espen
12 years ago

ja den som tror det kommer til å kommer no godt ut av detta har hvertfall lua dratt langt nedover hue.
må alle fra formynderiet brenne sakte

Fra arkivet