Ukategorisert

Datatilsynet ber om utredning om personvernskonsekvenser

Datatilsynet ber Utenriksdepartementet utrede personvernskonsekvenser før de offentliggjør potensielle skattesnyltere.

Den rødgrønne regjeringen har ført en kamp mot det som blir kalt for skatteparadiser. Liberaleren mener land som har lave skatter gir borgerne både frihet og ansvar. Lite eller ingen skatt er rettferdighet i praksis.

Utenriksdepartementet foreslår i et høringsbrev at det opprettes et register på norske selskaper og enkeltpersoner som tilrettelegger og oppretter selskaper i det som omtales som skatteparadis. Utenriksdepartementet ønsker å registrere navn og fødselsnummer/organisasjonsnummer og gjøre registeret offentlig tilgjengelig, ifølge Regjeringen.no.

Datatilsynet ber, naturlig nok, Utenriksdepartementet utrede personvernskonsekvensene før de oppretter dette registeret. Tilsynet påpeker samtidig at det er uklart hva registeret og offentliggjøringen av opplysningene som lagres her, skal brukes til. Personvernhensyn tilsier klart at det legges opp til en minst mulig personverninngripende metode ved en eventuell opprettelse av registret og en eventuell offentliggjøring av dette.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
11 years ago

Nå må de gi seg. Er det ikke nok å offentliggjøre skattelistene mot folks vilje? Nå vil de ha enda mer?

Fy faen, ned med staten, ned med Stortinget, spreng alt til helvette!

Staten har for lengst blitt et maktmonster uten like som anser befolkningen for å være kveg som kan kues, slaktes og beordres som den ser best! (og med staten så mener jeg Stortinget og byråkratene)

Fra Liberalerens arkiv