Ukategorisert

Datatilsynet ber om utredning om personvernskonsekvenser

Datatilsynet ber Utenriksdepartementet utrede personvernskonsekvenser før de offentliggjør potensielle skattesnyltere.

Den rødgrønne regjeringen har ført en kamp mot det som blir kalt for skatteparadiser. Liberaleren mener land som har lave skatter gir borgerne både frihet og ansvar. Lite eller ingen skatt er rettferdighet i praksis.

Utenriksdepartementet foreslår i et høringsbrev at det opprettes et register på norske selskaper og enkeltpersoner som tilrettelegger og oppretter selskaper i det som omtales som skatteparadis. Utenriksdepartementet ønsker å registrere navn og fødselsnummer/organisasjonsnummer og gjøre registeret offentlig tilgjengelig, ifølge Regjeringen.no.

Datatilsynet ber, naturlig nok, Utenriksdepartementet utrede personvernskonsekvensene før de oppretter dette registeret. Tilsynet påpeker samtidig at det er uklart hva registeret og offentliggjøringen av opplysningene som lagres her, skal brukes til. Personvernhensyn tilsier klart at det legges opp til en minst mulig personverninngripende metode ved en eventuell opprettelse av registret og en eventuell offentliggjøring av dette.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Leirbag
Leirbag
12 years ago

Nå må de gi seg. Er det ikke nok å offentliggjøre skattelistene mot folks vilje? Nå vil de ha enda mer?

Fy faen, ned med staten, ned med Stortinget, spreng alt til helvette!

Staten har for lengst blitt et maktmonster uten like som anser befolkningen for å være kveg som kan kues, slaktes og beordres som den ser best! (og med staten så mener jeg Stortinget og byråkratene)

Fra arkivet

 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres