Notiser

Kritiske spørsmål ties i hjel

Sirus fyller 50 år i 2010. Institusjonen har etter hvert kommet i en særstilling blant norske samfunnsforskningsinstitutter. Sirus er fortsatt et statlig forvaltningsorgan under Helsedepartementet, og er tilnærmet fullfinansiert gjennom sin grunnbevilgning. Det er nå på tide at forskerne selv tar opp hvordan dette har påvirket utviklingen av ulike forskningstema. Videre blir det stadig tydeligere at skjermingen av denne forskningen i et statsautorisert elfenbenstårn forhindrer en nødvendig fornying og vitalisering av forskningen, skriver Svanaug Fjær på Morgenbladet.no.

Debatt om Sirus er mer enn ønskelig. Liberaleren har herved sendt oppfordringen videre.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Jeg synes det er en skandale at SIRUS kommer med et slikt «offisiellt syn» og anklager Pedersen for å ikke ha en mer nyansert argumentasjon når han vitterlig har det. De kunne forsøkt å imøtekomme noen av argumentene hans i stedet, men de velger å gjøre narr av ham. Den slags selvsensur bør vi ikke ha i Norge. Det er flaut. Viktige spørsmål i narkotikapolitikken ties altså i hjel, og Norge stiller seg nå i en bakvendt posisjon i forhold til internasjonale forskere. Både ved SERAF, SIRUS og rettstoksikologisk ved Folkehelsa jobber det desverre bare statsautoriserte lakeier som er mer… Read more »

Rune
Rune
12 years ago

Problemet med forurenset hasj og marihuana er ikke nevnt med et ord i Folkehelsas faktaark, og disse organisasjonene forsker overhodet ikke på det, selv om det bør være en av oppgavene deres. De ønsker å mørkelegge hele problemstillingen, og når de blir konfrontert med problemet sier de at dette bare er «ennå et argument for å ikke misbruke narkotiske stoffer». Det de bør gjøre er å forske på det, publisere resultatene, og gå ut med informasjon om hvordan man best kan gjenkjenne rene varer uten å moralisere. Folk røyker nemlig uansett om det er forurenset vare eller ikke, med de… Read more »

Knut
Knut
12 years ago

Hva om det hadde blitt solgt alkohol med glassbiter i? DET hadde skapt furore det, det hadde vært skandaløst, men når det samme skjer med cannabis, så løfter man ikke et øyelokk. Hasj- og cannabisrøykere er uten rettsvern. Joda, vi kan jo bare slutte å røyke og drikke oss fra sans og samling i stedet. Det er jo så myyye bedre. Glad jeg dyrker sjøl. Staten er korrupt. 🙂

Kildebeskytteren
Kildebeskytteren
12 years ago

Håper Liberaleren beskytter kildene sine (og da også kommentatorer) som velger å innrømme lovbrudd i kommentarer. Det er ikke noen god idé gjøre det uten å bruke Tor uansett så lenge serverene er i Norge og ikke er krypterte.

Rune
Rune
12 years ago

Det er enkelt å kjenne igjen forurenset marihuana og å skille god hasj fra dårlig hasj med litt trening, men det at emnet er så tabubelagt gjør det jo vanskeligere. Og det er umulig å være 100% sikker, men med en del kunnskap kan man være ganske sikker hvis man undersøker pot’en i forstørrelsesglass, smaker på den og tygger en liten bit. Det er et par tråder på NorCan om å kjenne igjen god kvalitet. Uansett så er dette en «skjult skandale» som ikke vies noe oppmerksomhet. Det er de aller yngste som er mest utsatt, iom. at de røyker… Read more »

Fra arkivet