Ukategorisert

Skummelt? Vær våken!

Våkn opp! Regjeringen skal modernisere helseregistrene. Det kan bety dårligere kår for personvernet.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, har i dag sendt ut en pressemelding om arbeidet med å modernisere Dødsårsaksregisteret, Medisinsk fødselsregister og Vaksinasjonsregisteret, for å nevne tre registre som myndighetene bruker som et grunnlag for helseovervåkning.

Strøm-Erichsen er medlem av Arbeiderpartiet, altså det samme partiet som har Helga Pedersen som parlamentarisk leder. Hun har ikke imponert i saken om datalagringsdirektivet. Hvis personvern ikke betyr mer for Anne-Grete Strøm-Erichsen enn det gjør for Helga Pedersen, er det grunn til å grue seg til moderniseringsarbeidet.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer