Ukategorisert

Skummelt? Vær våken!

Våkn opp! Regjeringen skal modernisere helseregistrene. Det kan bety dårligere kår for personvernet.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, har i dag sendt ut en pressemelding om arbeidet med å modernisere Dødsårsaksregisteret, Medisinsk fødselsregister og Vaksinasjonsregisteret, for å nevne tre registre som myndighetene bruker som et grunnlag for helseovervåkning.

Strøm-Erichsen er medlem av Arbeiderpartiet, altså det samme partiet som har Helga Pedersen som parlamentarisk leder. Hun har ikke imponert i saken om datalagringsdirektivet. Hvis personvern ikke betyr mer for Anne-Grete Strøm-Erichsen enn det gjør for Helga Pedersen, er det grunn til å grue seg til moderniseringsarbeidet.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Guri
Guri
12 years ago

Kjenner mange helt vanlige mennesker i full jobb som har eksperimentert med harde narkotiske stoffer når de var yngre. Blant disse finnes kjendiser. Enkelte av disse har opplevd ting i ettertid som gjorde at de måtte gå til legen. Samtlige har i midlertid latt være å fortelle årsaken til plagene til legen, og bare fortalt om symptomene, fordi de ikke ville at dette skal havne i journalen på grunn av redsel for myndigheter, lekkasjer, forsikringsselskap. At folk allerde er livredde for å innrømme nødvendig informasjon om rus og sex til legen blir garantert ikke bedre av en slik sentralisering av… Read more »

Svend
Svend
12 years ago

Når en pasient bytter fastlege fordi den gamle ikke lengre vil gi ham lengre sykemelding for en sykdom/skade som ikke lengre kvalifiserer til dette? Pasienten får lett ny sykemelding ved å bytte til riktig lege og påfører samfunnet store kostnader. Når en person ender opp med sykebehandling / trygd f.eks. pga tidligere bruk av tunge narkotiske stoffer, skal du og jeg betale for denne personens idioti? Jeg sier gjerne ja til legalisering av både det ene og det andre, med den betingelsen av at -ALLE- konsekvenser av dette ikke skal tilbakeføres til samfunnet men til personen som tok valget. Jeg… Read more »

Fra arkivet