Ukategorisert

Flertall for konkurranse av kommunale tjenester

Et stort flertall av befolkningen mener det er riktig at private aktører får konkurrere om å utføre kommunale tjenester.

Konkurranseutsetting er ikke god liberalisme, ettersom tjenestene forblir skattefinansierte. Men det er fornuftig bruk av skattefinansierte penger, fordi politikerne får mer igjen for hver krone gjennom å bruke konkurranseutsetting som et virkemiddel.

59 prosent av Norges befolkning mener det er riktig at private firmaer får konkurrere om å utføre kommunale tjenester. Dette viser en spørreundersøkelse Synovate Norge har utført for NHO. Bare 26 prosent mener slik konkurranse er galt, mens 15 prosent ikke har noen mening om spørsmålet.

Konkurranseutsetting kan gi lavere offentlige utgifter og dermed et redusert skattetrykk.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer