Ukategorisert

Senterpartiet vil straffe arbeidsgiverne

Liv Signe Navarsete, leder i Senterpartiet, mener det kan bli aktuelt å øke arbeidsgiveravgiften dersom sykefraværet ikke blir redusert.

Arbeidsgiveravgiften er bidraget til arbeidsgiverne for å finansiere folketrygden. Etter Lov om folketrygd plikter enhver som har noen tilsatt i sin tjeneste å betale arbeidsgiveravgift av lønn og annen godtgjørelse som blir utbetalt. Arbeidsgiveravgiften er en skatt som bedriftene må betale.

–Hvis vi over år fremover ser at sykefraværet fortsetter å øke, bør vi vurdere om vi skal øke innbetalingen av arbeidsgiveravgift eller trygdeavgift, sier Navarsete til NRK.

Dersom forslaget blir fremmet i regjeringen eller på Stortinget, vil de som fremmer forslaget straffe arbeidsgiverne for at det er arbeidstakere som blir rammet av sykdommer. Det mest naturlige, når politikerne likevel skal blande seg inn i arbeidslivet, er at de som blir syke får reduserte utbetalinger. Å øke skattene betyr et mer urettferdig system, og dagens system er langt fra rettferdig.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer