Ukategorisert

Vinter-OL i Bergen? Useriøst!

Trude Drevland, som representerer Høyre, ønsker vinter-OL til Bergen i 2026.

Trude Drevland er ikke hvem som helst i Høyre. Hun innehar varaordførervervet i Bergen, og har en betydelig posisjon i fylkespartiet. Det betyr at også høyrepolitikere røyker sokkene sine med jevne mellomrom.

Forslaget ble presentert på et møte mellom kulturkomiteene i bystyret og fylkestyret, ifølge BA.no.

Tanken om å arrangere vinter-OL i Bergen, er kun en drøm. Trude Drevland vil aldri få flertall for kongstanken, fordi skattebetalerne må betale en veldig stor del av regningen. Det er behov for bedre bruk av skattefinansierte penger. Vinterleker i Bergen kan ikke klassifiseres som fornuftig bruk av penger, penger som politikerne tar fra borgerne i form av skatter og avgifter.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Vel, det er jo mer realistisk enn Tromsø, og Voss med omland har jo vinter-fasiliteter.

Forøvrig er jeg enig med deg.

Anonym
Anonym
12 years ago

Begrepet å røyke sokkene sine synes jeg er et begrep Liberaleren ikke bør bruke iom. at avisen er for legalisering av cannabis.

Begerepet kan relateres både til skremselspropagada. Liberaleren bør ta inn over seg forskningen på området og se at dette begrepet ikke hjelper på stigmaet.

Ikke det at det er så fryktelig farlig, på mange måter er det et morsomt begrep også.

Fabian
Fabian
12 years ago

@Konrad: Vel, jeg tror faktisk at vinter-OL i Bergen er langt mindre realistisk enn vinter-OL i Tromsø. For å arrangere OL-renn i herreutfor trenger man et fjell med primærfaktor på ca. 800 meter eller mer, samtidig som fjellsiden egner seg for en utfortrasé. Jeg kan ikke se at noen fjell i Hordaland tilfredsstiller slike krav: http://no.wikipedia.org/wiki/Fjell_i_Hordaland. Å søke om vinter-OL i Bergen med arenaer utenfor Hordaland fylke tilfredsstiller neppe IOCs krav til kompakte leker.

Mao: Ideen om vinter-OL i Bergen handler ikke bare om pengesløsing, men også mangel på realisme. Kort sagt: En veldig dårlig idé.

Fabian
Fabian
12 years ago

Misforstod begrepet primærfaktor, mente fallhøyde fra topp til bunn av fjellsiden. Mulig det er aktuelle fjellsider i nærheten av Bergen. Men dagens skisenter på Voss er ihvertfall intet alternativ.

Fra arkivet