Ukategorisert

Dødshjelp sparer liv!

Debatten om aktiv dødshjelp tar seg opp igjen.

–Mange liv kunne vært forlenget om pasienter visste at muligheten til en lovlig og verdig utvei var mulig når situasjonen ikke lenger er til å holde ut. Det skriver Levi Fragell på nettstedet Fritanke.no.

–Nå er heroin igjen i fokus som et middel til aktiv dødshjelp. En lege i Horten benyttet seg ved sin kones hjelp av denne muligheten. Etter hvert kan denne løsningen skape et nytt marked for narkolangere i vårt land, en mindre dramatisk fremgangsmåte enn bruk av barberblad, rottegift, skytevåpen og selvvalgt bilkrasj i fjellveggen, ifølge Fragell, og han har helt rett.

–Stadig flere i land som har sivilisert sin lovgivning innser nå at adgangen til dødshjelp faktisk sparer liv. I noen amerikanske delstater har leger lov til å utstede resepter på livsavsluttende midler til pasienter med kort gjenværende levetid, skriver Fragell på nettstedet Fritanke.no.

Bestemme over eget liv
Liberaleren er for aktiv dødshjelp. Derfor var redaksjonen overlykkelig for vedtaket som landsmøtet i Fremskrittspartiet fattet våren 2009. At stortingsgruppen til Siv Jensen ikke har jobbet for å gjennomføre vedtaket, er feigt. De kristenkonservative bør ikke få lede an i debatten, hvis en mener noe med individets rett til å bestemme over sitt eget liv,

Retten til liv bør bety en rett til å la livet opphøre!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
12 years ago

[…] en utmerket blogger, hevder at dødshjelp vil spare liv. Uten å begrunne påstanden hyller han de land som tillater aktiv dødshjelp og legeassistert […]

Liv Kjersti Skjeggestad
12 years ago

Dette er skremmende argumentasjon. Hvem, hva, hvorfor?

Har svart på min egen blogg:
http://menneskeverd.wordpress.com/2010/01/29/d%c3%b8den-pa-resept/

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Svar til menneskeverds blog: Begrunner ikke artikkelen til Liberaleren hvorfor slike land hylles? Jeg beklager, men om du klarte å lese deg til at Liberaleren v/ herr Solvik HYLLER land som tillater aktiv dødshjelp, så burde du gå grunnskolen om igjen og lære deg å lese. Jeg har lest artikkelen opptill flere ganger og jeg kan ikke finne et eneste sted hvor slike land hylles. Derimot så påpekes det i artikkelen at Liberaleren er FOR saken. Og at de satte pris på hva landsmøtet til FRP fattet. Men ikke et eneste sted kan jeg finne en eneste hyllest til noen… Read more »

Weedar
Weedar
12 years ago

Det kan fort koste hundre tusener av kroner å behandle en alvorlig syk pasient. Besparelsene i form av medisiner, sykepenger, pleie, operasjoner m.m. vil være betydelige dersom pasienten svelger en pille til 200 kr. Etter hvert som eldrebølgen kombinert med abortunderskuddet slår til for fullt vil utgiftene for helsevesenet og derved norske skattebetalere skyte til værs, noe som vil føre til økt misnøye, ikke minst blant liberalister. Flere kan derfor føle seg presset til å velge døden fremfor kostbar behandling. Især eldre mennesker. Frihet brukes som argument, men finnes hav av situasjoner hvor graden av frivillighet vil være høyest diskutabel:… Read more »

Fra arkivet