Ukategorisert

Stortinget må forbedre rutinene

Personvernet til stortingsrepresentanter som bruker skattefinansiert PC og mobiltelefon er under enhver kritikk. Stortinget må forbedre rutinene.

I dag ble det kjent gjennom VG at stortingsrepresentanter har fått mobiltelefoner fra Stortinget med sensitiv informasjon om andre representanter. VG bruker i artikkelen Mette Hanekamhaug som ett av eksemplene.

Twitter og i flere blogger, blant annet hos VamPus, blir politikere omtrent latterliggjort fordi de ikke sletter sensitiv informasjon før mobiltelefoner, eventuelt PC´er, blir levert inn på Stortinget.

Ikke så lett
Liberaleren har i dag vært i kontakt med flere personer som i det norske miljøet blir omtalt som dataeksperter. Fellesnevneren i alle samtalene er at informasjon ikke er lett å slette fra verken mobiltelefoner eller PC`er.

–Med gode kunnskaper er det mulig å rekonstruere alt av slettet informasjon. Det betyr i realiteten at hvis en stortingsrepresentant sletter et dokument med sensitiv informasjon fra PC`en, vil det, med svært gode kunnskaper, være mulig å finne igjen dette dokumentet, sier én av personene vi har snakket med.

Hvor gode kunnskaper må en ha for å kunne gjøre dette?

–Svært gode kunnskaper, sier mannen vi snakket med.

Artikkelen i VG handlet om kritikkverdige forhold på Stortinget. Hvor ille det er i departementene, som sitter på mye mer sensitiv informasjon enn det Stortinget gjør, er vanskelig å anslå.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer